Torsdag kväll den 26 maj och fredagen den 27 maj 2022: Kristi Flax med lax, ledig fredag med brax(or)


 Kära dagbok…

Nån mästare vid spisen är jag inte, men jag fixade i alla fall middag igår till Gymnasisten och mig själv. Koka potatis är inte så svårt, inte heller att microljumma lax. Till maten drack jag bubblande, men glädjelöst vatten.

Varmrökt lax potatis grönsaker romsås

Lax på fatet igår.

 

Pappas svarta resväska på hjul

Pappas resväska får duga för ytterligare en resa till England.

Det är lite så det känns just nu. Glädjelöst. Jag förstår mig inte riktigt på mig själv. Kanske har det med alla krämpor att göra: ryggen, som inte blir bättre utan bara nån halv dag eller så, domnande fingrar och så foten med en nerv i kläm. Jag hasade i alla fall upp till vinden för att kolla pappas resväska. Den får duga till England. Om jag nu kommer dit. Det känns mest… krångligt, ärligt talat. Det handlar om allt från en massa blanketter och intyg som måste fyllas i till att det är så många viljor och så lite tid på egen hand samt osäkert när det gäller logistik. Det kanske blir bäst att jag stannar hemma, bara är ledig och får tid för mig själv. Tid att tänka efter hur jag ska göra, helt enkelt. Och så skulle det lösa en del praktiska problem. Nu kollade min sambo efter och vad vi förstår behöver vi inte fylla i några blanketter i alla fall. Och en del praktiska problem verkar ordna sig. Bara så du vet, kära dagbok.

Jag satt nog och tänkte en hel del igår kväll på balkongen. Inte särskilt fokuserad på min bok på gång. Vem skulle vilja lämna den här snubben, liksom..?

Lucifer närbild

Söta snubben.

∼ ♦ ∼

Bokuppslag och kaffe på sängen

En stund i morse, på min andra lediga dag.

Idag var vi lediga båda två. Jag hade ärenden på stan, så även Fästmön. Vi kom väl iväg först runt lunchtid. Lite ville jag ju känna att jag också har sovmorgon och är ledig. Så därför inleddes min lediga vardag med läsning och kaffe på sängen. Slutet närmar sig. Boken är bra, men jag har för mycket omkring mig för att känna läsro.

På stan fikade vi två gånger, kan en säga. Jag köpte kardemummakaffe, var med och valde en present samt köpte ett par linnebyxor innan jag bjöd Anna på lakritsglass på Lakritsroten. Sen tog jag mig i kragen och gick och köpte inlägg till skorna på Gå- & löpkliniken. Mobiltelefoninköp blev det inget. I stället bjöd jag på kattkaka och klent, men hett kaffe serverat i glas (hemskt!) på Cupido. Nej, det var inte gott. Sista stoppet blev Systembolaget där Anna köpte bubbel och jag en flaska rött till kvällen.


Regnet överraskade oss och vi kom hem ganska så blöta.
Det blev till att hänga luvatröjan på tork och stoppa tidningspapper i Annas skor. Sen bytte jag om till regnkappa innan vi traskade iväg till Korgtassen för att köpa middagsmat. I kväll är Gymnasisten ute med sina klasskompisar och äter middag, så vi passade på att goffa skaldjur först, ostbrickan tar vi senare, eventuellt till Shetland. Ebbas (?) limeaioli var grym till räkorna!

∼ ♦ ∼

Allt medan somliga ligger på sofflocket…

Lucifer sover på soffan

På sofflocket låg Lucifer nästan hela dan…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 26 maj och fredagen den 27 maj 2022: Kristi Flax med lax, ledig fredag med brax(or)

  1. Kram! Jobbigt med rygg, och annat….🥹❤️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.