Onsdag kväll den 25 maj och Kristi Flax 2022: Läsning och fågelskådning, shopping och slottstur


 Kära dagbok…

Onsdagsmiddag med tomatsoppa mackor o bok

Onsdagsmiddagen blev aningen klen.

Jag trodde nog att jag skulle jobba lite kortare dag igår, men arbetsdagen blev faktiskt längre. Trots att jag drog av 45 minuter på tidrapporten för bilprovningen blev det en timma plus på flexen. Fast det var faktiskt helt OK. Vissa dar är det skönt att jobba undan. Och sen visste jag ju att jag skulle vara ledig fyra dar.

Onsdagsmiddagen blev aningen klen. Det var mitt eget fel, jag trodde att tomatsoppa och mackor skulle vara tillräckligt. (Ja, det är kyckling och leverpastej på mackorna. Det var länge sen jag var vegetarian. Men jag äter inget annat kött än kyckling och kalkon. Pastej säger kroppen att den vill ha när jag har lågt blodvärde. Det verkar jag ha just nu.) Faktum är att jag gick och la mig hungrig. Jag är ju van att äta mitt huvudmål mitt på dan. Igår blev det bara ett par mackor och qwarj till lunch. Nog borde jag ha kunnat räkna ut att soppa till middag på kvällen blev lite för lite.

Citrus fågelskådar på balkongen

Fågelskådande kisse Citrus.

Nåja Fästmön grävde fram en liten burk Nutella ur skafferiet när hon kom hem och jag tuggade i mig några jordgubbar doppade i Nutellan innan läggdags. Hon är en feeder, Anna, och gör allt för att jag ska väga mer än hon. Det är ju vägning i morrn…

Det var en väldigt varm och skön kväll och för en gångs skull satt jag ute på balkongen och läste när jag hade tvättat och hängt tvätten. Diskmaskinen kickade jag också igång och plockade ur senare. Förutom det satt jag och bara tog det lugnt. När Lucifer lämnade klätterpelaren passade Citrus på att hoppa upp och fågelskåda en stund. Sen gick även hon in och la sig och sov. Jag tror att Tisslingarna var helt slut efter grannarnas borrande igår.

∼ ♦ ∼

Boken Isbrytare o kaffe i Lilla Mymugg på sängen

En stunds läsning och kaffe på sängen innan min lediga dag började.

I natt sov jag ganska bra, men Annas insulinpump larmade för extremt låg insulinnivå. Till sist vaknade vi… Anna fick gå upp och äta nåt och jag passade på att besöka toa. När jag reste mig högg det till i ryggen så mycket att jag var säker på att jag skulle ha svårt att gå idag. Det hade jag inte. Tvärtom har ryggen varit riktigt bra idag.

Mitt larm var ställt på 8.30. Jag vaknade runt åtta, så även Anna. Det blev en mugg kaffe på sängen och nån knapp timmes läsning. Jag har nu läst mer än halva min bok på gång. Medan jag duschade fixade Anna frukost, tömde kattpottorna och fyllde på sand. Det var skönt för ryggen att slippa böja sig.

En kvart i elva ringde jag Annas snälla mamma och berättade att jag åkte hemifrån. Jag hade då tömt tidningspåsen och metallpåsen först i soprummet i garaget, men det var inga tunga sopor.

Vi tog en kortare shoppingtur. Det var vi inte ensamma om – det var så mycket folk ute i affärerna. Annas snälla mamma fick tag i både träolja och ett fint fågelbad och jag köpte billig kattmat, bland annat. På Blomsterlandet köpte vi bland annat en svartvinbärsbuske, pelargoner och lavendel. Lavendeln ställde jag i en kruka på det som en gång var mitt balkongbord och som nu står i Slottsträdgården. Men innan vi landade på Slottet stannade vi och köpte räkstubbe. Tänk så gott det smakade att äta räkstubbe och dricka kaffe utomhus!


Tyvärr hopade sig molnen och det började blåsa.
Jag hade hoppats på att få tillbringa några sköna timmar i Slottsträdgården, men vi bestämde oss för att packa ihop. Vi hann precis till bilen innan regnet kom. Jag skjutsade hem Annas snälla mamma och sen åkte jag till ICA Gnista och handlade. Jag skulle inte ha så mycket, men det blev tre tunga matkassar. Utöver det hade jag två stora lådor och två små lådor kattmat att släpa in från bilen. Som tur var höll ryggen! Det var inte precis nån som erbjöd sig att hjälpa till. Annat var det när Biografmaskinisten bodde hemma. Han var alltid så snäll och kom och bar matkassar. En stor låda kattmat lämnade jag i källarförrådet. Nu har vi två stora där och uppe i lägenheten en stor öppnad och snart slut, en stor ny och två små. Katterna är ganska matfriska, men de är inte tjocka.

Lucifer och Citrus äter kvällsmat

Matfriska är de, Tisslingarna, men inte tjocka.

∼ ♦ ∼

Grannarna har inte borrat sen jag kom hem, katterna har fått lite att tugga på och jag ska strax ställa mig vid spisen och laga mat (= koka potatis). I kväll serverar jag varmrökt lax och kokt potatis med två sorters sås och färska grönsaker till mig och Gymnasisten. Anna jobbar, troligen får hon jobba över till 21.30. Jag hoppas kunna sitta och läsa på balkongen i kväll igen. Men jag ska också upp på vinden och kolla skicket på en resväska. Vi ska ju snart ut och resa…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.