Måndag kväll den 9 maj och tisdagen den 10 maj 2022: Färgglädje!


 Kära dagbok…

Igår kväll kom den tillbaka. Klådan på getingstickarmen. Det kliade så jag höll på att bli tokig. Inte vet jag vad jag reagerar på, men nåt är det. Nu tänker jag inte lägga ut nån bild på armen för det blev ett herrans liv sist. Om vården hade varit hälften som engagerad som mina följare i sociala medier kanske den hade fungerat. Nu står jag i valet och kvalet huruvida jag ska kontakta min mottagning igen eller inte. Det var ju inte precis så att jag fick rätt råd sist. Nog om detta, tack!

Roligare var bokpaketet som kom igår. Det ägnade jag en viss uppmärksamhet åt. För att ge fan i att klia tog jag fram den fina boken jag fick av mina lika fina arbetskamrater. Jag bläddrade, läste, tittade, njöt, fällde en tår, fick upp bortglömda minnen, saknade, längtade… Tja, de timmar jag ägnade åt boken gick jag igenom mitt liv. Jag kan bara upprepa det jag skrev i mitt inlägg om boken: den var en perfekt present.

∼ ♦ ∼

I morse var det varmare än igår morse, men lika blåsigt. Dessutom var det mulet. Jag stannade på S:t Olofsbron för att fota de vackra färgerna i blomlådorna. De lyste upp denna gråa morgon.

Blomlådor St Olofbron 10 maj 22

Fina färger på S:t Olofsbron denna gråa morgon.


Idag tillbringade jag en stor del av arbetsdagen på kurs på jobbet.
I kväll ska jag träffa Mimmi. Det blev en snabb tur hem för att utfodra katterna eftersom även Fästmön hade en sorts kurs på jobbet idag och började tidigare. Vi får se vem av oss som är hemma först, Anna slutar 21.30.

Så hoppas din tisdag har varit bra, kära dagbok! Jag skriver väl mer om min i morrn. Och ja just det, så att jag inte glömmer: jag har lagt in årsavgiften till bostadsförmedlingen för betalning den 30 maj.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 9 maj och tisdagen den 10 maj 2022: Färgglädje!

 1. Anna-Maria skriver:

  Så jobbigt med getingsticket som krånglar! Hoppas det blir bättre! Det har verkligen blåst mycket på sista tiden här i Uppsala! Inte alls skönt! Hoppas det lägger sig snart och blir lite vettig och skön vår istället.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det blossar upp då och då. Men nu, onsdag, ser det rätt OK ut och jag har inte kontaktat vården.
   Skönt med regn i natt och bra mot branden här.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.