Söndag kväll den 8 maj och måndagen den 9 maj 2022: Lite bättre, allt jämnar ut sig i slutändan


 Kära dagbok…

Vädret blev lite bättre framåt kvällningen igår, men det blåste friskt. Framåt kvällen mådde jag också lite bättre, hade aningen mer ork. Jag hade bokat bord till klockan 17 på Byblos. Fästmön och jag gick dit en stund innan. Jag väntade utanför på Annas snälla mamma som skulle ansluta via buss. Som alltid blev det en underbar måltid. Vi valde alla tre den sedvanliga kycklingen med gott libanesiskt rödvin till. Anna och jag tog glass till dessert, Annas snälla mamma bjöds på pannacotta av ägaren. Jag fick med nöd och näppe ta hand om notan. Efteråt sa Anna att jag inte får göra så, för risken är att svärmor inte vill följa med om jag ska betala. Fast nu betalar jag ju inte varje gång vi äter middag på lokal. Men jag gör det gärna, för Annas snälla mamma har stöttat mig på olika sätt tidigare. Utöver det har hon betalat jord som levererats till Slottsträdgården i helgen och ett antal taxiresor dit. Allt jämnar ut sig i slutänden och vi kan inte hålla på och byta pengar hela tiden.

 

Böckerna Björnen sover och En vår av is och eld

Bokbyte från mammabok till pappabok, på sätt och vis.

När vi kom hem läste jag ut de sista sidorna i min andra födelsedagsbok och bytte till min tredje bok. Trots olika genrer känns det som om de båda böckerna hänger ihop: boken jag läste ut är skriven av Emelie Schepp från Motala precis som jag och min mamma är och jag fick boken av mammakusinen B, som också är född i Motala; boken jag läser nu utspelar sig i Finland under kriget på 1940-talet när min pappa var där (han kom till Sverige som 15-åring, när kriget liksom inte tog slut). Så födelsedagsböckerna hänger ihop med mina föräldrar. Och mig.

Söndagskvällen avslutades med att Anna och jag smörjde in våra onda ben i den av henne nätshoppade kinesiska bajsbruna (!) krämen. Inget ben trillade av under natten. Översättning av bruksanvisningen beställdes via vännen Agneta som har en kollega som är teckentydare. Jag fick sms i morse av vilket det framgick att vi inte får använda krämen om vi är gravida och att den inte kan ersätta läkemedel. Får man allergisk reaktion ska man genast sluta använda den. Annars ska den masseras in under cirka två minuter, två till tre gånger dagligen. Öppnad förpackning håller i 24 månader och ska förvaras torrt. Ungefär detta fick även Anna fram via Google translate. Fast… bilden jag skickade till Agneta var visst upp och ner…

Bruksanvisning på salvan

Bruksanvisningen var visst upp och ner. Men siffrorna ser ju korrekta ut…

∼ ♦ ∼

Levisanorak

Nöjd med detta klädinköp!

I morse var det soligt och runt en fem grader. Det passade fint med att premiärbära den ljusa Levisanoraken jag köpte i Stockholm. Givetvis med luvatröja under på väg till jobbet. På hemvägen också, men då blev jag ganska varm trots kall blåst. Anoraken är väldigt snygg och skön. Det är inte ofta jag är nöjd med klädinköp, men det är jag den här gången. Anna köpte en likadan – och det var egentligen hon som såg anorakerna först. Vi bestämde i alla fall för att köpa var sin likadan – och inte bära dem samtidigt. På promenaden till och från jobbet är Anna aldrig med mig, så den passar finfint som jobbjacka. I Stockholm köpte jag förresten även ett par gråa mockaaktiga Timberlandsneakers. De var säkert långt ifrån årets modell, men skit samma. Bra pris (runt 800 spänn på Igor Sport på Götgatan), snygga och väldigt bekväma. Jag har provat dem lite kortare sträckor och idag till och från jobbet. Hur bra som helst!

Det blev en riktig mötesdag på jobbet idag, med fyra möten av olika längd och med väldigt olika innehåll. På dagens andra möte samlades vårt redaktionsråd. Vi bestämde att ses After Work en måndag senare i månaden. Det är roligt att kunna ha de flesta möten IRL. I morrn ska jag dessutom gå på en utbildning som hålls i huset där jag jobbar. Jag ska lära mig vårt nya webbverktyg på tre timmar. Jättekul!

∼ ♦ ∼

Möten elektroniskt eller IRL, shopping elektroniskt eller IRL. Jag shoppar vissa saker via nätet, vanligen böcker. Jag är ledsen, men böcker är så mycket billigare där och… jaa… jag köper ganska många. Idag ställde CityMail ett härligt bokpaket från Bokus utanför lägenhetsdörren, ett paket som Anna hann att ta in innan hon gick till jobbet.


Nåt att glädjas åt medan jag som så ofta tvättar. 
Allt jämnar ju ut sig. Att tvätta och hänga tvätt är rätt tråkigt, men böcker är nästan alltid roliga. Liksom mötena med M. Det blir ett sånt efter jobbet i morrn.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Söndag kväll den 8 maj och måndagen den 9 maj 2022: Lite bättre, allt jämnar ut sig i slutändan

 1. Du påminner mig här om att jag behöver shoppa lite nya kläder till sommaren, jag får ta tag i det innan det ”vips” är varmt och alla linnen ser urtvättade ut 🙂

  Gilla

 2. Rexxie skriver:

  Finns en amerikansk filosof som menar att samhället bygger på moralisk skuld som uppstår när vi gör varandra olika tjänster och sånt. Så om jag exempelvis skulle hjälpa en granne med att plantera potatis så hamnar grannen i en moralisk skuldsituation gentemot mig, och sättet för honom att bli skuldfri är antingen att hjälpa mig med något, exempelvis att plantera mitt potatisland, eller att betala något. Om han inte gör något alls och jag hjälper till en gång till så blir den moraliska skulden större.

  Filosofen ifråga (som jag inte kommer ihåg namnet på) menar att vi ska tillåta folk att bli ”skuldfria” genom att exempelvis betala även om vi inte har något som helst behov av att få betalt. Inte för att vi ska få in pengar, utan för att motparten ska bli fri från sin moraliska skuld, exempelvis om grannen i mitt exempel är gammal och inte orkar hjälpa mig att plantera mitt potatisland.

  Så numera, när min gamla mamma vill betala för bensinen när jag skjutsat henne någonstans så tar jag emot pengarna. Inte för att jag behöver det, utan för att hon inte ska känna sig ”skyldig”. Sen får hon igen de pengarna genom att jag exempelvis betalar för hennes mobiltelefon någon månad eller något sånt.

  Så Anna har nog lite rätt i att du ska låta svärmor få bjuda på middag någon gång emellanåt. Inte för att du och Anna behöver det, utan för att svärmor inte ska hamna i en högre moralisk skuld!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.