Tisdag kväll den 10 maj och onsdagen den 11 maj 2022: Glappa med kakhålet men även lyssna


 Kära dagbok…

Mimmi stoppar i sig mat på ONeills

Mimmi lyssnar medan hon stoppar in mat i kakhålet.

Vi tänkte inte bli så sena… Men när Mimmi och jag träffas har vi liksom massor att prata om. Det är så roligt att vi har hittat varandra igen och att vi fortfarande har just massor att säga varandra. Sen har vi väldigt, väldigt kul när vi ses. Det blir aldrig nån pinsam tystnad och vi pratar om högt och lågt. Dessutom lyssnar vi på varandra. Det är så viktigt att bli lyssnad på, inte bara glappa med kakhålet.

En bonusföljd av träffen var också att min arm blev bättre igen. Eftersom jag var upptagen i en dialog glömde jag nästan helt bort klådan och att klia, framför allt. Armen var betydligt mindre röd och öm i morse.

 

Kim på Kitchen & Table har gjort Tom Collins

Kim gör bra Tom Collins och fick högt Toffelomdöme.

Vi inledde på O’Neill’s där vi stoppade i oss var sin chicken bookmaker, min utan bacon denna gång (ägaren mindes mig när jag var där med jobbet och fick en med gris på…). Innan vi skildes åt hoppade vi in på Gillets restaurang Kitchen & Tables bar. Där gjorde Kim var sin Tom Collins åt Mimmi och mig. Lite i syrligaste laget, men mycket bra. Fyra tofflor av fem.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

Framåt morgonen vaknade jag några gånger med huvudvärk och snustorr käft. Det kan inte ha varit roligt att dela sovrum med mig i natt. Men jag hade roligt i alla fall innan jag slocknade för världen på tisdagskvällen.

∼ ♦ ∼

Onsdagsmorgonen var ljummen. Det regnade i natt och det var skönt av flera orsaker. Branden i Returpappercentralen är ännu inte helt släckt. Det har blåst en hel del, men förhoppningsvis snabbade regnet på släckningsarbetet lite grann. Fy 17, det är förskräckligt med branden. Så mycket som är förstört. Det enda bra i sammanhanget är att ingen människa skadades.

Jag var ovanligt sen i morse, steg inte in på jobbet förrän 7.55, men det var lite skönt att ta det lugnt så här dagen efter en sittning med Mimmi. Det var ju inte precis så att jag fyllde 16 häromdan. Fast… fan tro’t – jag klämde en finne på näsan när jag såg mig i spegeln.

Bitmoji good morning

Klämde en finne på näsan i morse. Därav muggen för kranen.

∼ ♦ ∼

Och plötsligt hade dan gått och det var dags att traska hemåt. Jag hade två möten idag, varav ett ganska långt på eftermiddagen. I kväll är både Fästmön och jag lediga. Det känns som om vi inte har hunnit träffas sen hon kom hem från Berlin. De stunder vi har träffats har vi inte glappat med kakhålen så mycket heller – mer än för att skyffla in mat. Det blir mest just mat och mobiler.

==> Sååå… därför försöker vi slumpa bort fredagens biljetter till Jesus Christ Superstar klockan 19.30 i Globen (Avicii Arena). Biljetterna kostade 800 kronor styck, vi kan erbjuda dem till riktigt bra rabatt. Lämna bara en kommentar nedan. Men senast under onsdagskvällen!

Jesus Christ Superstar

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 10 maj och onsdagen den 11 maj 2022: Glappa med kakhålet men även lyssna

  1. Inqa skriver:

    Finns biljetterna kvar? Är intresserad av att köpa dem.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.