Söndagen den 1 maj 2022: Den har gått lite för fort, tiden


 Kära dagbok…

Första maj… Jag vaknade till en väldigt tyst morgon. Fästmön hade varit uppe och gett katterna mat och sovrumsfönstret var stängt. Större delen av fölket i Uppsala var säkert bakis och trött. Jag var trött, men inte bakis. Båda händerna domnar nu, ofta när jag sover. Det gör rejält ont och jag vaknar flera gånger om natten på grund av värken och domningarna. Jag som trodde att det skulle gå över får kanske överväga att kontakta den rätt nitiske doktor Oskar. Vi får se.

Onda drömmar och kaffe på sängen

Läsning och kaffe på sängen inledde min sista lediga dag på ett tag.

Anna började inte förrän klockan 13 idag, så vi kunde ta sovmorgon och därefter kaffe på sängen. Jag läste också, givetvis. Så många böcker fick jag inte i födelsedagspresent, men de jag fick verkar jättebra. (För övrigt fick jag en massa andra fina saker, inte bara böcker!) Den jag läser nu är dessutom skriven av min favorit bland de svenska deckarförfattarna, Anna Jansson.

Demonstrera första maj har jag aldrig gjort, även under de perioder i livet när min röst fallit åt vänster. Nu fick den tiden ett rejält slut eftersom jag tycker att Vänsterns partiledare har gjort en del flänga saker – nästan orsakat kaos under pandemin, till exempel. Det är valår i år och det otäcka är att jag tycker att var och varannan av våra partiledare gör och säger flänga saker. Vänsterns partiledare är inte den enda. Det finns borgerliga partiledare som jag anser uppför sig… helknasigt. Nej, det här är ingen politisk blogg och jag avslöjar inte hur jag röstar, bara att jag tycker att vissa politiker gör och säger konstigheter

Bitmoji Tofflan disco

I morrn ska jag jobba igen.

Detta är min sista lediga dag till nästa helg. Och då, den kommande lördagen, är jag faktiskt inte riktigt ledig, utan ska jobba för bostadsrättsföreningen, på dess vårstädningsdag. Min långa sammanhängande ledighet har bara svischat förbi. Jag har gjort många roliga saker och träffat härliga människor. Men den har gått lite för fort, tiden. Det är så mycket en ska hinna med när en är ledig och som jag, fyllde år, dessutom. Nu är emellertid födelsedagen passerad och snart även mina lediga dar. I morrn bär det av uppför mot jobbet igen. Nog är det tur, eftersom en annars inte skulle uppskatta den lediga tiden och allt en gör då så mycket som en faktiskt gör. Och ja, jag erkänner. Jag läste jobbmejl igår. Ett enda mejl svarade jag på, resten sorterade jag så att jag snabbare ska komma igång i morrn.

Men ännu några timmar är jag ledig och tiden är bara min att förvalta som jag vill. Efter frukost tog jag itu med att fixa med mina födelsedagsblommor. Jag kastade visset, snittade om och flyttade ihop. Sex buketter har nu blivit fyra. Det blir lättare att hantera vasförflyttningarna då mellan Salen och sovrummet (för katternas skull eftersom de gärna vill äta på mina blommor). En bukett behövde jag inte göra nåt annat åt än snitta om. Det var blommorna från mammakusinen B och hennes barn.

Födelsedagsblommor i fyra vaser i st f sex

Sex buketter blev fyra.

Jag tömde kattpottorna innan jag tog en dusch och samlade ihop en del sopor. Det blev en tur till såväl vanliga soprummet som det i garaget. Tomglaskassen var ganska full. Vädret var finare idag och jag borde ha gått ut, men hade ingen lust att göra det ensam. Det blev en del skrivet och jag tog en fika vid datorn tillsammans med Citrus. Hon fick kattgodis, jag åt fikabröd. Från och med i morrn är det slut med sånt.

Efter go-fikat fann jag styrka nog att åka och handla. Det gör jag varje helg, vanligen på söndagar. Handlar, alltså. På ICA Gnista. När jag körde E4:an därifrån hade jag lust att bara fortsätta i stället för att svänga av hemåt. Men det är inte sånt en sån som jag gör. Och förresten skulle jag inte åka norrut om jag kunde utan söderut. Det knep lite i hjärtat när jag insåg att jag hade glatt en gammal kompis där i söder genom att komma ihåg att gratta henne på födelsedagen idag. Så lite det behövs för att glädja nån – att bli ihågkommen på sin födelsedag av nån annan…

Matkassar

Tre matkassar och en kasse toapapper. Det blev dyrt idag igen.


Citrus
höll på att smita ut när jag släpade in kassarna
vars innehåll kostade nånstans mellan 750 och 800 spänn. Jag skulle inte ha så mycket, men det är som om priserna ökar varje gång jag handlar. Det blev lite kattmat, frukt, bröd, kaffe, toapapper med mera idag. Nån middagsmat till veckan har jag inte köpt. Jag äter mitt huvudmål på jobbet och Gymnasisten, vars mamma köper det mesta av hans mat när han är här, är hos sin pappa den kommande veckan, tror jag. Anna fixar sin egen nyttiga mat.

Sill och potatis med tillbehör

Sill och potatis med tillbehör är en av mina paradrätter – och middagsmat jag verkligen gillar.

Dagens middag bestod av rester. Det blev några sillbitar, en ägghalva, potatisar, gubbröra, knäckemacka, ost, en starköl och en (1) snaps. Snapsen bet jag av så att jag fick sjunga för mig själv tre gånger. Katterna fick kyckling till middag, men de slickade mest av såsen innan de gick och la sig igen på var sin favoritplats.

Och på tal om favoritplats ska jag strax sjunka ner i min före detta bästefåtölj som jag numera får ganska ont i ryggen av sen vajern till reclinern gick av och ryggstödet inte går att fälla. Men där ska jag sitta och inta mitt kvällskaffe med kardemumma och min bok på gång. Fast först ska jag packa jobbväskan så att den i princip är klar till i morgon bitti.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Söndagen den 1 maj 2022: Den har gått lite för fort, tiden

 1. Skönt att ha haft lite lediga dagar med firande, dags för jobb igen då förstår jag 🙂 Bara att bita i det sura äpplet, men det brukar gå bra när man är igång igen

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jätteskönt, men jag hann inte allt jag hade tänkt göra – fast mycket. Ja, i morrn kör allvaret igång igen… Det går nog bra. Tror jag…

   Gilla

 2. Så härligt att du fick en bra ledighet och semester🥰

  Gilla

 3. Anna-Maria skriver:

  Härligt med lite lediga dagar! Men kanske lite skönt också att komma tillbaka till jobbrutiner också? Så fina blommor du fått i present! 🙂 Tycker att allt har blivit så orimligt dyrt nu på sista tiden. Inte alls kul!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja lite skönt var det allt.
   Jag fick sex jättefina buketter! Och en massa presenter också. Kände mig så firad av alla som var här och alla som hörde av sig.
   Priserna har stigit mycket!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.