Torsdagen den 28 april 2022: Utflykt i spenaten och inte så användarvänligt


 Kära dagbok…

Krokus i ett land

Krokusen satte färg på det gråbruna.

Idag hade jag lovat Annas snälla mamma att vi skulle göra en liten utflykt på förmiddagen för att bland annat köpa sättpotatis. Men jag var trött i morse när alarmet gick på. Fingrarna hade domnat och värkt och framför allt väckt mig flera gånger i natt. Det blev nu bara till att ignorera, för jag vet att utflykter med Annas snälla mamma är trevliga. Även om vi skulle till en affär brukar hon vara kvick av sig. Det gillar jag. Och så skulle vi ju ner till Slottet och Slottsträdgården. Grinden går nu att låsa upp så att vi kan köra in med bilen. Eftersom Annas snälla mamma inte längre har nån bil blir det jag som får förmånen att stå på hennes parkeringsplats. Underbart skönt att slippa sms-parkera för en som ser dåligt på nära håll på mobilen och som dessutom inte har appen som krävs.

Scilla

Blått är flott – i Slottsträdgården.


Nelins köpte vi sättpotatis och gödsel,
men även gul lök och röd lök. Vi köpte två tidiga potatissorter och två påsar King Edward som är sen. De tidiga potatissorterna la vi i hinkar med jord för att förgro, medan King Edward och lökarna får vänta.

Det var inte nån jättevarm och solig aprildag, men det var ändå varmare utomhus än inne i Slottet. Det blev en fika vid mitt före detta balkongbord. Under rumporna hade vi fårskinn i stolarna. Riktigt rart var det med kaffe och ostfrallor.

Utomhusfika med Annas snälla mamma

Utflykt inklusive utomhusfika med Annas snälla mamma.

Runt 12.30-tiden var jag hemma igen och strax efter kom även Fästmön genom dörren. Idag hade hon använt en julklapp som gav henne (fotvård) och i kväll ska vi båda använda en födelsedagspresent till henne – vi ska gå på vinprovning i vinklubben Tre Kronors regi. Vi hade båda två varit och handlat, Anna till idag, jag till Sista april. För jag frågade om Annas snälla mamma inte ville komma och äta sill med oss då – och det ville hon. Jag passade på att köpa några sillburkar, några ostar, knäcke, färskpotatis och tillbehör på Nelins.

Sillburkar ostar färskpotatis knäcke

Sill med tillbehör till Sista april.

∼ ♦ ∼

Emelie Schepps bok Björnen sover

Jag får vänta lite till på den här.

Igår kväll gjorde jag en bokbeställning hos Akademibokhandeln. Ganska så sent kastade nämligen brevbäraren ner bland annat ett presentkort, en födelsedagspresent som PostNord i vanlig ordning levererade försent. Men glad blev jag när jag upptäckte att en hett önskad bok, Emelie Schepps senaste Björnen sover, var på vänpris – fast bara till och med igår. Från och med idag var den 50 spänn dyrare. Jag gick in på webbplatsen och beställde boken så att jag kunde hämta den på affären i stan idag. Nån bekräftelse kom aldrig. Däremot anmodades jag att logga in och gå till kassan i webbshoppen. Det gjorde jag och betalade med mitt presentkort. Bekräftelse kom med mejl. I morse kom bekräftelse per sms, med ett helt annat beställningsnummer och uppmaningen att hämta boken senast idag i affären på Stora torget… Hmmm… Akademibokhandelns webbplats var inte så användarvänlig alltså, så jag hade lyckats beställa två böcker. Som tur var hade jag bara betalat en – den jag nätshoppat och som PostNord kanske bär ut till mig om ett par veckor eller så.

Bitmoji Tofflan Why even tryNär jag kom hem från dagens utflykt försökte jag ringa affären. Jag blev placerad i telefonkö. Väntade en god stund. Sen meddelade en röst att de hade så många kunder just nu att de inte kunde ta emot telefonsamtal, varpå samtalet bröts. Två gånger idiotiskt av Akademibokhandeln! Nu är det tur att jag bor i stan, så jag tog en promenad upp till torget, förklarade ärendet och beställningen i den fysiska handeln togs bort. Ja ja, en liten skön promenad blev det. Boken är en av dem jag har väntat länge på ska komma ut och jag får lov att vänta ett tag till innan den blir min. Den som väntar på nåt gott…

Akademibokhandeln är emellertid inte den enda webbhandel som inte är användarvänlig. Jag köpte kontaktlinser på nätet för ett tag sen hos Mr Spex. Igår fick jag mejl att de gärna ville ha ett omdöme från mig. Jag klickade på avsedd knapp och skrev några rader om att jag tyckte att de var snabba med att utföra ordern, men att PostNord behövde en hel vecka på sig för att bära ut det lilla platta paketet till mitt brevinkast. Mejlet studsade… Så idag när jag hade startat datorn hittade jag en annan mejladress till Mr Spex och skrev några rader om att knappen inte fungerade, med mera. Det kom i alla fall ett autosvar på den adressen. Alltid något…

∼ ♦ ∼

I kväll blir det mild tomatsoppa med bröd till och sen ska vi prova viner!

Bitmoji Tofflan med rödvinsglas

I kväll provar vi viner!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.