Fredagen den 22 april 2022: Många skratt


 Kära dagbok…

Det var ganska mycket som skulle fixas igår kväll, men jag lyckades få allt jag tänkt – och lite till – gjort. Dessutom tog Fästmön och jag var sitt glas vin och några bitar ost när hon kom hem från jobbet. Sen kröp jag ner i sängen och bläddrade i den fina boken jag fick från arbetskamraterna. Enligt bokhandeln är bokens målgrupp 9- till 12-åringar. Det är helt fel, tycker jag, den kan läsas med stor glädje – och säkert nytta också! – av människor i alla åldrar.

∼ ♦ ∼

I morse lyste solen. Jag hade svårt att sova under de tidiga morgontimmarna, för mina domnande fingrar i högerhanden var inte bara avdomnade utan värkte. Det släppte som tur var när jag klev upp. Anna hade visat sin konstnärliga ådra på ett ägg som hon kokat till mig. Inte är det fel att få skratta en vardagsmorgon?! Jag tyckte för övrigt att äggmannen bar vissa likheter med mig: lite hår, stor näsa och stora öron…

Målad äggubbe av Anna

Äggmannen var ganska lik mig – litet hår och stor näsa och stora öron.


Sen fick jag skratta för mig själv flera gånger.
Först av förvåning över dagens vägning (mer nedan!). Därefter åt frukt- och bärinstallationen Anna hade åstadkommit i kylen. Undras om hon räknade fel på hallonen..? Gymnasisten skulle väckas 7.30. Han kom väl iväg till skolan så att han nästan skulle hinna fram i tid. Det är slutet på terminen och tre års utbildning. Jag förstår att han är trött. I morgon lördag har han slutprov i ett ämne dessutom. Givetvis håller jag en tumme!

Banan och tre hallon

Frukt- och bärinstallation. Har Anna månne räknat fel på hallonen?

Dagens lunch blev lite av ett hopplock – rester från påskhelgen, morgonens ägg, vatten och en synnerligen roande och lärorik bok. När det gäller det ätbara hoppas jag att kvällens middag blir något… lite mer…

Hemmalunch med pulled turkeyrester ägg vatten o Handbok för språkpoliser

Hemmalunch med rester, ägg och en både roande och lärorik bok.

∼ ♦ ∼

Morgonens och veckans enda vägning då? Jaa, först efter tårtsvullarveckan när Anna fyllde år och sen påsken kunde jag inte annat än skratta när jag såg att jag har gått ner i vikt, hela 100 gram. Men procenten fett i kroppen hade minskat med 1,4 procent och muskelmassan ökat med 1,3 procent. Fett och muskler hänger onekligen ihop och påverkar varandra. Bentätheten hade stigit en tiondel, mängden vatten i kroppen var nästan en procent högre än förra fredagen. BMI hade minskat en tiondel. Så jag är nöjd!

∼ ♦ ∼

Det lär nu dröja ett tag innan nästa inlägg från mig kommer. Dels åker jag bort över helgen, dels händer det en massa annat. Bara roligheter och mera skratt, är min förhoppning.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Trams, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 22 april 2022: Många skratt

  1. Hoppas att du haft en jättefin helg!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.