Onsdag kväll den 20 april och torsdagen den 21 april 2022: Uppfriskande ting och uppvaktning


 Kära dagbok…

Happy socks med stekta ägg på

Jag tvättade strumpor igår kväll, bland annat detta par.

Onsdagskvällen blev ganska soft. Jag hade en del att fixa med, körde bland annat en maskin strumptvätt, men det blev också tid för vila efter en tung mötesdag på jobbet.

Till helgens resa har jag packat det mesta, det sista får vänta tills i morrn eftersom vädret kan svänga. Jag har förmånen att kunna jobba hemifrån i morrn, vilket givetvis underlättar logistiken. Fästmön, däremot, måste traska till jobbet och slutar inte förrän klockan 16, medan jag tänkte sluta 15.30. (Jag har flexibel arbetstid, också.) Vi hoppas kunna sitta på tåget så snart vi kan efter avslutade arbetsdagar för oss båda.

∼ ♦ ∼

Selfie i regncape

En som inte gillar att morgonpromenera i ösregn.

Torsdagsmorgonen var solig, men lite kyligare än tidigare i veckan. Jag och en granne gick om varandra var sin gång – jag vann. Vi hade inte sällskap, även om vi delvis har samma väg till våra jobb. Det är alltid uppfriskande med den där morgonpromenaden, fast inte när det är snöoväder eller ösregnar, förstås.

Idag hade jag bara ett enda möte på agendan. På förmiddagsfikat steppade jag in i Wordfeudträsket igen. Jag spelar med två arbetskamrater nu och tänker att ja, kanske dessa två matcher – jag är ju ledig nästa vecka. Samtidigt vet jag hur jag funkar. Det är kanske tur att min mobil är kass så att jag rent praktiskt inte kan spela så ofta.

Pannkaka med grädde och sylt

Halva lunchen idag.

På eftermiddagen skulle jag bli firad av mina arbetskamrater, nåt jag var lite nervös inför. Två före detta arbetskamrater hörde av sig igår och ville träffa mig på lunch nästa tisdag. Hela nästa vecka är jag ledig och just den dagen har jag lite annat för mig. Men vi ska definitivt ses senare och luncha. Idag gick jag till lunch med mina nuvarande arbetskamrater. Jag var så hungrig att jag åt både ärtsoppa (utan fläsk, givetvis!) och pannkakor med sylt och grädde.

Men sen slog klockan 15. Jag blev så otroligt fint firad av kamrater från både nya och gamla avdelningarna. Det var bullar, tal, sång och hurrarop, blommor, en apelsin(!) och fina presenter. Blommorna doftar ljuvligt och står nu i en vas i sovrummet, långt från katter som plötsligt blir vegetarianer. Två spännande ostar hade E Pudding valt, den ena ska passa till gin… En underbar bok har jag fått och jag vet att jag ska fälla en och annan tår när jag läser den – jag har bläddrat lite. Ovanpå det ett mycket generöst presentkort att nyttjas på Systembolaget. Inte för jag vet om mina arbetskamrater läser här, men om… Stort och varmt TACK! Jag är överväldigad!

∼ ♦ ∼

Det var skönt att det inte blev nåt AW i kväll. Jag har duttat lite här och lite där med packningen. Vidare har jag handdiskat en del, startat en diskmaskin och så tvättar jag.

Anna jobbar ända till 21.30 i kväll. När hon kommer hem måste hon packa, för idag har hon visst mest stått vid spisen. Men jag har insisterat på att vi ska ta ett glas vin och några bitar ost innan vi lägger oss. I morrn ska vi jobba lite först och sen åker vi bort från vardagen. Det ska bli underbart skönt och ännu mer uppfriskande. Uppfriskande blir även nästa vecka när jag har gett mig semester i present. Än har jag inte bytt siffror, det blir först om några dar, i nästa vecka.

Bitmoji Tofflan med tårta i ansiktet

Jag har blivit så uppvaktad redan!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 20 april och torsdagen den 21 april 2022: Uppfriskande ting och uppvaktning

 1. Mösstanten skriver:

  Grattis! Och hoppas att resan blir fin.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack! Jag byter ju siffror först om några dar, så ännu är jag 50nånting. 😛
   Resan blir kort, bara till söndag, men säkert fin. Vi har goda planer. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.