Torsdag kväll den 7 april och fredagen den 8 april 2022: Lättare kropp och givande möten


 Kära dagbok…

Torsdagskvällen bara liksom… försvann… Jag har ju varit borta två kvällar i rad, så jag satt mest i fåtöljen och slöglodde på TV och messade med en kompis. Orkade nästan inte läsa. Fästmön gick iväg och handlade efter jobbet och därpå följde matlagning för hennes del. Själv åt jag mackor och kaffe och lite senare en päronqwarj. Jag gick och la mig hungrig, men… det var ju vägning i morse. Även denna vecka var jag säker på en uppgång. Siffrorna visade annat!

Men hur det nu var somnade jag ganska fort och sov hyfsat i natt. Några gånger vaknade jag emellertid på grund av värkande och domnade fingrar.

Bitmoji Tofflan sover med ögonmask

Somnade ganska fort.

∼ ♦ ∼

Det började ju snöa igår igen. Den här fredagsmorgonen vaknade jag till snöblask. Det var vitt på marken, men regn och plusgrader. Barockträdgården, som nyss var så grön och fin, är nu åter snötäckt.

Staketet till och snö i barockträdgården 8 april 2022

Barockträdgården är snötäckt igen.


På jobbet var jag ganska ensam.
I alla fall på min avdelning, först. Jag hejade på några andra levande varelser på andra avdelningar. Många valde nog att jobba hemifrån idag på grund av vädret. Sen dök ett par, tre arbetskamrater upp.

Idag hade jag två möten på agendan, varav ett IRL och i samband med lunch. Jag skulle träffa en kommunikatör som jobbar ute i en av våra verksamheter. Ovädret och snöandet tilltog, men jag trotsade vädrets makter och traskade till Hassans på EBC för möte och lunch. Det blev god kyckling satay och ett mycket givande möte. I kväll blir det visst också kyckling hemma, men inte gör det mig nåt.

∼ ♦ ∼

Veckans vägning då? Som alltid var jag övertygad om en rejäl viktuppgång. Så var det inte. Jag har gått ner i vikt, hela 300 gram, trots att jag fuskade i tisdags med vin, fikabröd och jordnötter. Kroppsfettet har minskat med nio tiondelar och muskelmassan har ökat med åtta tiondelar. Mängden vatten i kroppen var sex tiondelar mer än förra fredagen. Bentätheten ligger stadigt på samma siffror, men BMI hade gått ner en tiondel. Tänk om vikten kunde minska lite till, bara. Jag tror att jag skulle få en skjuts av att gå ner nåt kilo, bara. Det är som om jag har fastnat. Det är fortfarande 17 kilo kvar till min önskevikt. Kunde jag gå ner sju av dem till sommaren vore jag nöjd. Dessvärre ser det tufft ut framöver med födelsedagar och allt vad de innebär i form av tårtor, fika och middagar.

Bitmoji Tofflan med tårta i ansiktet

Det kan bli svårt att gå ner i vikt den närmaste tiden…

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Ser man skogen för alla träd här???

Anslagstavla full av anslag

Syns skogen..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.