Fredag kväll den 8 april och lördagen den 9 april 2022: Pippifåglar, katter och höga bakverk – så som det ska vara


 Kära dagbok…

Till aftonen igår vankades det pippi igen, som tidigare aviserats. Jag öppnade ripasson jag hade fått av Annas snälla mamma, men ett glas av den tog vi först senare, till ost och kex. Kycklingen var mycket god. Fästmön hade gjort två formar i ugnen och det blev flera matlådor över. Utmärkt!

Kyckling med tomatsås och ris

Pippi till fredagsmiddag.


Även till kvällskaffet hade nån pippi varit i farten.
Eller var det påskharen? Kan harar värpa? Två ljuvliga nougatägg fick vi var till kaffet och Lyckoviken på TV. Sen fastnade vi en nån actionfilm där alla sköt alla och jag orkade inte hänga med i handlingen.

Kvällsfika med chokladägg och boken Sprickor jorden

Pippi – eller påskharen? – hade värpt nougatägg till kvällskaffet.

∼ ♦ ∼

Lördagsmorgon i april… Nä, inte var det nån härlig vårmorgon. Här är det vinter igen och det har snöat av och till hela dan. Det är emellertid inte kallt, men snö… Näää så trist! Det blev läsning och kaffe på sängen. Boken närmar sig sitt slut och jag har ärligt talat kämpat lite med den, Kanske är det för att det händer så mycket annat just nu. Lucifer släpptes in i sovrummet och låg på sin filt medan Anna var uppe och såg till att Gymnasisten kom iväg på lördagsskola för sista gången. Lördagen efter påsk är det slutprov.

 

Masi Campofiorin 2018 Podere Brizio Montalcino 2020 Pasqua Ripasso Valpolicella 2019

Tre italienska rödingar har hoppat in i vinskåpet.

Det blev två turer ner till soprummet idag, en före och en efter frukost. Men efter frukost och dusch tog jag Dramaten formerly known as Roland och knatade iväg till Kvarnen. Jag köpte middagsmat på Korgtassen och påskbrännvin, några Staropramen och tre italienska rödingar på Systembolaget. Men allt till lördagsmiddagen fanns inte på Korgtassen, så jag fick ge mig ner på stan. Först blev det emellertid ytterligare en tur ner till källaren, denna gång för att hämta en låda kattmat.

På stan köpte jag den felande ingrediensen till middagen samt provade jeans. Ingen framgång med det senare. Jag gav upp ganska snabbt. På hemvägen hämtade jag en fantastisk rosa tårta hos Butiken på hörnet. Dessutom köpte jag tre russtintoppar – med betoning på toppar – till eftermiddagskaffet. När det gäller russintoppar kan Fina Hovleverantören slänga sig i väggen – Triller rules. Tårtan är mycket stor och Anna, vars tårta det är, har inte sett den än. Den tar upp nästan en hel hylla i kylskåpet. Tur att det kommer några och äter av den i morrn. Gissningsvis blir det var sin bit kvar till måndagen när det är den riktiga födelsedagen. Russintopparna ska intas alldeles strax.

∼ ♦ ∼

I kväll steker Tofflan kalkon till sig och Anna. Gymnasisten får annat kött. Alla får vi potatisgratäng, vitlökssmör och grönsaker till maten. I morrn har jag bjudit ut min kära till restaurangen där vi hade vår förlovningsmiddag 2008.

Citrus har fått kattgodis från skrivbordslådan, så ingen blir utan nåt gott att tugga på.

Citrus m uppspärrade ögon i zebrafåtöljen

Jo då. Citrus har fått godis från skrivbordslådan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 8 april och lördagen den 9 april 2022: Pippifåglar, katter och höga bakverk – så som det ska vara

  1. Hoppas den rosa tårtan smakade mums och att födelsedagsbarnet blev nöjd 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.