Lördag kväll den 26 mars och söndagen den 27 mars 2022: Gin o’clock, reslusta och kakkvalitetssäkring


 Kära dagbok…

Givetvis slog klockan gin o’clock igår. Vi har ett fint utbud ginsorter på drinkvagnen. Jag valde en gotländsk sort – Hellströms dry gin. Mycket gott tillsammans med is och rikligt med citron blev det en fin avslutning på lördagseftermiddagen.


Fästmön satt även igår och fipplade med mobilen,
men jag blev involverad och då är det ju roligare. Igår bokade hon hotell för våra fem dagar i London. Vår utsikt ska bli Tower Bridge, min favoritbro i London. Vi ska vara ytterligare två dar i Storbritannien och åker hem dag åtta, men flyger då från Manchester. De sista dagarna ska vi besöka Annas snälla dotter och Boy Wonder i Ilkley. Hur vi annars ska hinna med allt vi vill göra vet vi inte. Det blir till att planera och pussla. Ett par turistiga saker har vi sett ut. Vidare åker vi till Brighton över dan, troligen på fredagen, och på söndagen ska vi träffa Tom, som är fifth cousin med min pappa. Jag mejlade honom igår och han blev eld och lågor. Han är också väldigt avundsjuk på ABBA-konserten. Märkligt nog är det kanske det som minst lockar mig med resan nu. Det finns så mycket annat spännande att göra. Sen var det väl tänkt som en familjegrej och det höll inte riktigt eftersom några inte ville åka och jag… Jag tillhör ju inte Annas familj. Men vad jag förstår är överblivna biljetter sålda, så ingen går med förlust. Synd bara att jag inte lyckats köpa en av dem till Tom. Hans fru är måttligt road av hans ABBA-intresse och hon ska heller inte följa med när vi träffas för söndagsmiddag. Men det handlar om rädsla att bli smittad av covid, ingenting annat. Vi får se. Carole kanske ändrar sig. En bonus vore det om Andy kom med, han och jag är ju sixth cousins…

Tower bridge

Vår utsikt i London…


Anna
bokade inte bara hotell åt oss,
hon lagade också mat. Igår bjöd hon på indonesisk kyckling. Det var så gott och jag åt alldeles för mycket. Ändå slank det ner två rader Fazer blå-choklad och ostar, kex och rödvin lite senare. Inga mängder, men…

Indonesisk kyckling och ett glas rött

Lördagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Jag ställde om alla klockor som inte ställde om sig själva innan vi gick och la oss, men Earth Hour missade vi totalt igår. Det var väl för att jag behövde ha läslampan tänd när jag läste. Avdelning Q-boken jag har fått för recension har visat sig ha ett större djup än jag först trodde. Den är bra – och mer säger jag inte här och nu. Det kommer en recension tidigast första recensionsdagen, den 1 april.

∼ ♦ ∼

Boken Natriumklorid och kaffe på sängen

Söndagsstart.

Vi vaknade en timme senare idag, precis som många andra (?) i Sverige. Läsning och kaffe på sängen blev det ändå. Farbror Bosse ringde Anna och jag ringde Annas snälla mamma. Överenskommet blev att hon och jag ska ta en tur till Elgiganten nästa helg och vara skarpa i tonen. Hon behöver hjälp att häva ett köp av en tjänst som inte har fungerat sen den köptes i oktober förra året.

Efter frukost och dusch ägnade jag mig åt mitt vanliga söndagsnöje, det vill säga en åktur med bilen och storhandling. Under tiden påbörjades ett kakbak i köket på Main Street. Det har blivit hallongrottor och flugkakor*. Jag tror att det kan bli chokladrutor och också, kanske. Det är visst några som fyller år i april och som behöver ha nåt att bjuda sina eventuella gäster på…

Hallongrottor av Anna

Kakbak pågår. Här hallongrottor by Anna.


Övriga boende på Main Street i vår lägenhet
har inte gjort många knop. Katterna har för tillfället samma favoritställe. Ibland blir det lite för trångt för Citrus, som lägger sig på lektunneln som av nån anledning ligger i soffan i Salen. Men snart är hon tillbaka till Zebrafåtöljen formerly known as Farfarsfåtöljen och Lucifer igen.

∼ ♦ ∼

Jag har köpt en godare kycklingkorv, övriga äter köttkorv och alla äter vi klyftpotatis med skal på till söndagsmiddag. Det går så bra så. Men nu ska vi kvalitetssäkra kakbaket.

∼ ♦ ∼

*flugkakor = min pappas namn på småkakor med russin i


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.