Senare delen av söndagen den 27 mars och måndagen den 28 mars 2022: Småkakor och Andersmåndag


 Kära dagbok…

Det är inte precis så att jag känner mig smärt och smidig denna måndag. Kära Fästmön fick ju för sig att baka kakor till april månads stundande högtidsdagar. Och då måste dessa givetvis kvalitetssäkras, det vill säga provsmakas. Nu har jag som bekant inga gränser ibland. Hembakade småkakor kan vi inte ha i huset för då äter vi hejdlöst. Ja det finns andra som äter också, inte bara jag. Nu frös Anna in vissa kakburkar medan jag fick en liten burk provkakor. Det blev en rejäl fika sent på söndagseftermiddagen – det fanns nämligen även bullar (köpes) från lördagen kvar.

Fika med tre sorters kakor bulle och boken Natriumklorid

Fika med tre sorters hembakade kakor och en köpesbulle gör att jag inte känner mig smärt och smidig idag, precis…

Resten av eftermiddagen softade vi. Jag satt och läste boken jag har fått för recension. I skrivande stund har jag passerat mitten av boken, ungefär.

Tidigare på dan hade jag ju varit och handlat, men Anna kände inte direkt för korv och klyftor. Jag var inte sen att nappa på förslaget att äta på lokal. Gymnasisten orkade inte följa med, så han fick en pizza hemburen efter vår middag. Vi hamnade hos Alex. Dessvärre var the man himself inte där och vi fick höra tråkiga nyheter. Över vår tvårättersmiddag pratade vi om min kommande födelsedag. Bestämt blev att jag ska försöka prata med Alex så att vi kanske förlägger middagen hos honom i stället. Det är bättre priser där. Eftersom var och en ska betala sin middag själv känns det bättre. Jag fick veta att han kommer hem på onsdag, så jag ska väl knata bort senare i veckan och prata en stund med honom. Utöver middag på kvällen blir det födelsedagskaffe på Main Street mellan klockan 14 och 16. Jag tänker att middagen blir nånstans 18-19-tiden. Nu förväntar jag mig absolut ingen rusning. Jag har ju ingen släkt som kommer, men jag vet två vänner som tänker vara med i firandet. Så det blir inget stort spektakel. Det var bra att prata om det hela med Anna. Och middagen var som vanligt god. Jag åt bruschetta till förrätt och canneloni med spenat och ricotta till huvudrätt. En italiensk öl och ett glas rött gjorde måltiden komplett. Anna bjöd.

Det blev en magisk solnedgång igår kväll och då var vi hemma igen. Jag bryggde kardemummakaffe till oss och åt upp de sista provkakorna. Kvällen avslutades med Harry Palmer.

Solnedgång utanför fönstret i Salen

Magiskt igår kväll.

∼ ♦ ∼

I natt runt klockan ett var jag uppe. Det var livat inne i Pojkrummet då och jag hoppas att det inte får efterverkningar i form av klagomål från grannar. Nästa gång jag vaknade var vid fyra-tiden. Då var det Lucifer som tyckte att jag skulle kliva upp och ge honom mat. Tio över sex vaknade jag självmant och klev upp – hela fem minuter innan mobillarmet. Det gick bra att komma upp i morse trots att det var en timme tidigare än förra veckan. Kanske blir det värre i morrn. Jag är en stark motståndare till sommartid.

Bitmoji Tofflan so busy

Jag har fått radera möten idag. Det kändes helt rätt och bra.

Men jag skuttade väl iväg som vanligt. Det var sex grader varmt, fast ingen sol. I morse var det första gången den här säsongen som jag inte hade handskar. Senare på dan, typ vid gå hem-dags, både regnade det och blåste som fan. De två första personerna jag hälsade på denna måndagsmorgon heter båda Anders. Det blev ett gott tecken, för jag gillar båda. Den ena Anders är vår rektor, den andra Anders är en av arbetskamraterna som tillhör mina favoriter.

Arbetsdagen i övrigt kändes rätt OK. Jag fick radera tre möten denna måndag eftersom jag har för mycket på mitt bord. Det kändes helt rätt och bra. På så vis kunde jag jobba undan en del. Samtidigt känns det åter rätt snurrigt kring vem som gör vad.

∼ ♦ ∼

I kväll tvättar jag, men det blir nog bara en maskin – det är ju en kväll i morrn också. Jag har förberett ett skal till ett protokoll inför nästa vecka och nu är jag trött. Tanken är att jag ska försjunka i Natriumklorid när jag har ätit kvällsmackor.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.