Fredag kväll den 25 mars och lördagen den 26 mars 2022: Fredagsgott och lördagslojt


 Kära dagbok…

Gin o'clock o boken Vita hajar

Gin o’clock!

Det var helt underbart att komma hem igår efter en tuff (hektisk, mycket att göra) arbetsvecka. Lägenheten var dammsugen (utom ett rum som jag tog senare) och Fästmön hade köpt hem god mat från Korgtassen och bubbel till oss. Vi åt skaldjur – det vill säga löjromstoast, havskräftor och räkor med tillbehör. Så skönt att bara duka fram. Gymnasisten blev inte utan mat heller. Han åt fyra fläskkotletter och en plåt klyftpotatis. Hans mat var förstås inte färdig utan fick tillagas. Men det gjorde hans snälla mamma. Och till matlagningen fick hon nåt gott att dricka. Klockan slog nämligen gin o’clock. Jag serverade var sin GT på Thomas Dakin-gin, just nu min favoritsort.


Fredagsmiddagen intogs i Matsalen.
Havskräftorna var amerikanska och underbart salta och goda. En speciell Brie-ost blev lilla pricken över i:et, men förutom den åt vi inga ostar igår alls. Desserten bestod av kardemummakaffe med chokladstrutar, såväl kaffe som strutar från Tehörnan.

Fredagskvällen rundades av med ett avsnitt av Lyckoviken, var sitt halvt glas rött och cheddarostbågar.

∼ ♦ ∼

Som vanligt vaknade vi tidigt på lördagen. Men lite tur var väl det, eftersom Gymnasisten måste väckas till sin lördagsskola. Så värst fort gick det som vanligt inte i morse, men han kom iväg. Vi drack kaffe på sängen och läste och fick besök av Annas fyrbente hårige son Lucifer. Han låg snällt och stilla på sin filt ända tills det var dags att stiga upp. Då sprang han in under sängen. Där låg han och glodde på Mammisen som försökte locka ut honom med både laserleksak och kattgodis. Katten kom ut först när Mamman började skramla med frukosten i köket.


Idag var det årsmöte i koloniföreningen
och jag skulle skjutsa och hämta Anna och hennes snälla mamma. Men när jag ringde var min svärmor förkyld. Förhoppningsvis var det en reaktion på hennes fjärde covidvaccinspruta som hon fick igår. Vi ska höras i morrn och kolla läget. Nåt möte blev det inte idag, men jag har plockat ihop en kasse med litteratur som jag kan åka över med när hon orkar och vill.

Anna och jag var trötta och det var inte nåt härligt vårväder idag – nordlig vind och tolv sekundmeter. Vi tog oss till Korgtassen för att köpa middagsmat och lite annat. På vägen dit blev det ett kort besök på Presenta.

På eftermiddagen tog vi en rejäl lördagsfika här hemma. Jag läste ut boken om seriemördare och publicerade en recension av den. Nu ska jag läsa nästa recensionsexemplar, även den om seriemördare, fast fiktiva.

 

Anna har bokat hotell åt oss i London. I fem nätter ska vi bo med utsikt mot Tower Bridge. Det är min favoritbro i London.Sen blir det två nätter i Ilkley hos Annas snälla dotter och Boy Wonder.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det indonesisk kyckling. Kanske kan jag locka min sambo att ta en GT också? Det är ju så gott…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 25 mars och lördagen den 26 mars 2022: Fredagsgott och lördagslojt

  1. 4 fläskkotletter och en plåt potatis, men det var då rejält 🙂

    i övrigt mycket gott ni fick ni andra också 🙂

    Gilla

  2. Så underbart att åka till London, älskar den staden❤️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.