Gött Rött by Per Andersson 2020


Ett inlägg om ett rött vin. Men är det gött vin???Gött Rött by Per Andersson 2020

Rött var det, men inte gött.

På min senaste semesterresa, neråt landet till Östergyllen,  inhandlade jag fyra flaskor vin som fick följa med till Uppsala. Ett vin som jag köpte var Gött Rött by Per Andersson 2020. Och ja. Jag erkänner. Jag köpte det för namnets skull. På Systembolagets webbplats står det att det är en ordervara, men jag hittade alltså vinet på Systembolaget i Metropolen Byhålan a k a Motala.

Det här är ett italienskt vin, namnet till trots. Vinet är gjort på druvan montepulciano. Det är klassat som medelfylligt och medelsträvt med hög fruktsyra.

Systembolaget rekommenderar vinet till rätter av fågel, fläsk- eller lammkött. Som vanligt följde jag inte rekommendationerna utan drack vinet till en assiett med smakrika ostar samt sockerfri fikonmarmelad.

Ostar kex och Gött Rött

En assiett med smakrika ostar, kex och sockerfri fikonmarmelad.


Alkoholhalten är på hela 14 procent,
medan sockerhalten ligger på 0,6 gram per 100 milliliter. En flaska kostar enbart 99 kronor. Vinet har skruvkork och anges vara ekologiskt.

Så här kan en läsa om vinets doft och smak enligt Systembolaget och dess webbplats:

”Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, vanilj, hallon, örter och choklad. […] Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, vanilj, hallon, örter och choklad.


Nog var vinet fruktigt alltid!
Eller snarare bärigt. Surt bärigt. Vinet doftade lovande, men smakade mest hallon och definitivt inte choklad. Det fanns liksom ingen kraft i vinet. Eftersmaken var noll och ingen. Jag är ärligt talat besviken. Rött var vinet, men inte gött.

Toffelomdömet blir lågt.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.