Vårdagjämningskväll och måndagen den 21 mars 2022: Vår och halvkaos


 Kära dagbok…

Asiatisk buffé och en Singhaöl

Asiatisk buffé och en Singha till söndagsmiddag.

Men asså jag fattar inte! Jag säger att jag vill skriva djupare texter, med mer substans, inte bara upprapningar av mitt liv och leverne. Och så missar jag att det var vårdagjämning igår. Snacka om noll koll. I vart fall har jag koll på att det blir sommartid nästa helg. Natten mellan lördag och söndag flyttar vi fram klockorna en timme. Idiotiskt, om du frågar mig, men det är det ingen som gör och nu är det som det är. Nåja, jag har visst lite koll i alla fall.

Gymnasisten och jag gick åt asiatisk buffé på Pong igår kväll. Vi älskar kycklingspett med jordnötssås, men vi åt lite annat också. Jag sänkte en Singha till maten och båda tog vi vaniljmjukglass till dessert. Två glassar igår, alltså. Det kan ju aldrig ge nåt bra resultat på vågen. Samtidigt… alla öl jag dricker… De påverkar nog vikten mer.

Vi promenerade fram och tillbaka och det var bra för ryggen. Ändå nyper det till nere vid ryggslutet då och då och gör rejält ont. Höger ringfingertopp är för det mesta avdomnad fortfarande. Den har inte gjort så ont i helgen, det är mest väldigt obehagligt.

Resten av kvällen satt jag vid datorn en stund och skrev. Läste gjorde jag också. Laddade för en ny arbetsvecka där vi är en grupp som plötsligt har blivit 50 procent mindre personalmässigt. Undras hur det ska gå… Eller… vill jag veta? Jag kollade i alla fall att jag får lön i mars och när jag ändå var inloggad ansökte jag om semester i juni för London-resan. Min kväll avslutades med Harry Palmer på TV.

∼ ♦ ∼

Måndagsmorgonen var solig och kall, så jag packade på mig rejält. Vilken skillnad mot söndagskvällen när jag gick endast iförd luvatröja som ytterplagg till Pong! På Kungsgatan mötte jag en person som har jobbat på min nuvarande avdelning och nån som jag gillar. Vi fick en trevlig pratstund under promenaden till dess att h*n skulle vika av.

På jobbet är det halvkaotiskt i min grupp. En person är sjukskriven och en är dedikerad till ett stort projekt. Vi är två kvar som försöker lösa ”allt”. Den ekvationen håller inte, som du förstår, kära dagbok. Vi kan bara göra vårt bästa och så gott vi kan. Måndagen var dessutom fulltecknad av möten. Sista mötet för dagen hade jag med min enhetschef. Hon är lyhörd, tack och lov! Jag fick också god hjälp av en arbetskamrat med ett par struliga saker. Plötsligt var det så att jag inte var varken dum eller korkad utan dels saknade behörighet, dels hade fått fel instruktion. Som tur är stod inget liv på spel.

Och utanför mitt fönster på jobbet är det vår i Barockträdgården

Vår i Barockträdgården

Det är vår i Barockträdgården utanför jobbfönstret!

∼ ♦ ∼

Jag har deklarerat på nätet, men mer nytta än så tänker jag inte göra i kväll. Det blir läsning om seriemördare.

Björn Fredrikssons bok Vita hajar svarta änkor och dödsänglar Seriemördare gnm tiderna

Kvällslektyr.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vårdagjämningskväll och måndagen den 21 mars 2022: Vår och halvkaos

 1. Trevlig läsning önskar jag dig, något jag själv tänker ägna mig åt nu☺️✨

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har läst mest hela kvällen, först i min deckare på gång och sen i seriemördarboken. Men den senare tar upp verkligt vidriga fall, så jag kan inte läsa så mycket åt gången. Samtidigt är det en mycket intressant bok. Jag vill ju liksom försöka förstå. Men det tror jag att jag nog aldrig kan…
   Hoppas du läser nåt bra! Böckerna jag läser är bra, men en av dem är obehaglig också… 😮

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.