Catalana


Ett inlägg om den fjärde delen i Carl Hell-serien.Lihammer och Hesselboms bok CatalanaPå jobbet gör en ibland fynd.
Det kan handla om (gamla) bibliotek som har gallrat böcker eller nån kollega som inte vill ha böcker hemma i hyllorna. Oavsett vem och varför hittade jag Anna Lihammers och Ted Hesselboms bok Catalana. I den fjärde fristående delen i Carl Hell-serien har alltså Anna Lihammer skaffat sig en medskribent.

Det är 1937. I Klarakvarteren i Stockholm exploderar det och efteråt hittas en kvinnokropp. Kommissarie Carl Hell tvingas avsluta sin semester med sin älskarinna. Tillsammans med polissyster Maria Gustavsson försöker han ta reda på vem kvinnan är. Samtidigt väntar nån på sin dotter och en man flyr genom Europa.

Genast inser jag att det här är en mer politisk del i denna historiska kriminalserie. Den här gången ligger inte fokus på sånt som att Maria Gustavsson är lesbisk. Nu är det 1930-talets Europa och det mörker som tycks hitta fram överallt. Och det är väl intressant i sig, men… för mig blir detta inte nån deckare i vanlig mening utan mer en historisk, fiktiv roman med inslag av romantik. I det här fallet känner jag att inte tilltalas lika mycket som av de tidigare delarna. Att boken har två författare är också väldigt tydligt.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Carl Hell-serien (länkarna går till mina inlägg om böckerna):

  1. Medan mörkret faller
  2. Än skyddar natten
  3. Där gryningen dröjer
  4. Catalana (läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.