Fredag kväll den 18 mars och lördag förmiddag den 19 mars 2022: Litteratur och pubrunda


 Kära dagbok…

Det blev ett struligt slut på arbetsdagen igår. Men sen blev det desto roligare efter jobbet. Just som jag hade loggat ur och plockat ihop jobbdatorn plingade brevbäraren på med ett tjockt blått kuvert. Paketet innehöll Björn Fredrikssons bok Vita hajar svarta änkor och dödsänglar. Seriemördare genom tiderna. Boken har jag fått från Blue Publishing för recension. Det är en riktig tegelsten (501 sidor), så jag har bett att få slippa tidspress. Men ärligt talat läste jag både förord och inledning i morse… Gissningsvis läser jag boken parallellt med en deckare eller roman.

∼ ♦ ∼

Sen blev det bråttom ner till stan för att träffa MimmiHappy Duck. Jag hade fattat att det skulle vara mycket folk i farten eftersom det pågår ett visst sportevenemang här. Det kom till exempel in en rejält påverkad person på puben och bara slog sig ner. Personen blev anmodad att gå, vilket skedde, men inte förrän efter en bra stunds argumenterande med tjejen som jobbade i baren.

Mimmi första ölen på Happy Duck

Mimmi tar första ölen på Happy Duck och luggen är iordning.


Vi traskade därför vidare och provade O’Neill’s.
Men där var det mesta reserverat och vi hade fått sitta en stund på en kant. Vi gick vidare till Bishops Arms. Där fick vi ett bord som var reserverat först tre timmar senare, så vi kunde sänka var sin öl till och äta. Första kisspausen klarades också av. Sen trängde sig folk på och vi beslutade oss för att gå vidare.

Mimmi envisades med O’Neill’s igen, men där var det ännu mer packat än tidigare. Vi hamnade på O’Connor’s, där jag inte har varit på många år. Var sin öl till blev det där – och nån försökte ringa Mimmi! –  innan vi lättade och stegade Drottninggatan upp till Taps.

Öl 3 på O Connors

Trean på O’Connor’s.


På Taps hade jag aldrig varit,
trots att det ligger nära min frisör. Riktigt trevligt öl-ställe. Där blev vi sittandes i fyra öl vardera ytterligare. Man ser att det börjar bli suddigt på sista bilden där Mimmis lugg är minst sagt ostyrslig.


Jag gick hem genom ett Uppsala fullt av folk.
Det var en märklig känsla, för det var länge sen sist. Trött var jag, men jag satt upp ett tag för att komma ner i varv efter en trevlig kväll. Jag behöver såna här kvällar och ett sällskap jag kan lyssna på och prata med, nån som inte bara är ytlig.

Ån och domkykan marskväll

På väg hem genom Uppsala. Just vid ån var det inte nåt folk.

∼ ♦ ∼

Ja det blev en rejäl pubrunda igår. Den som kan räkna och jag själv inser att jag drack sju öl. Alla öl var dock inte stora och alla var inte starka. Ändå hade jag liiite ont i huvet morse. Såg framför mig en rätt slapp dag, men som vanligt gick det om intet eftersom det alltid är tusen saker som ska göras hemma. På förmiddagen vek jag ren tvätt och la in, tömde kattpottor, gick med sopor, gav katterna mat. gick och handlade, sorterade sopor (nej, allt är inte plast) samt rev ur sängen i sovrummet för renbäddning senare. Klockan tolv hade jag ännu inte ätit nåt den här lördagen, men jag lovar att jag både tvättade av mig och borstade tänderna innan jag gick ut och handlade en middag för tre personer för runt fem miljoner kronor.

När det här inlägget är publicerat och klart ska jag inta frukost innan jag går ut på det ärende jag hade tänkt utföra idag.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis blev det faktiskt bokbyte i natt, från en spänningsroman om ett kraschat plan på Medis i december 2000 till en explosion i Klarakvarteren 1937. Men… Den som överlever har inte första recensionsdag förrän i slutet av månaden och det respekterar jag. En kortare version av min recension är skickad till Akademibokhandeln där jag fick boken och uppdraget som förhandsläsare.

Lucifer med böckerna Den som överlever och Catalana

Bokbytarkatten Lucifer med böckerna Den som överlever och Catalana.

∼ ♦ ∼

Utöver detta kan jag konstatera att även jag är en överlevare. Jag har blivit spådd att jag ska dö 59 år gammal. Idag är jag visserligen fortfarande 59 år, men jag är i alla fall en dag äldre än min mormor blev. Hon hann inte fylla 60 utan gick bort cirka en och en halv månad före sin sextionde födelsedag.

∼ ♦ ∼

PS Till Mimmi. Jag hittade inget inlägg om Carol. Antagligen ligger den osedd på hårddisken…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 18 mars och lördag förmiddag den 19 mars 2022: Litteratur och pubrunda

  1. Så roligt att umgås med någon man tycker om och kan prata med☺️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.