Onsdag kväll den 9 mars och torsdagen den 10 mars 2022: Rena kläder och tänder, men grå dag


 Kära dagbok…

Vår tvättmaskin

Vår tvättmaskin är inte längre så ny… Den har fått jobba hårt under de tre år den har bott hos oss.

Så snart jag kom innanför dörren här hemma igår startade jag en maskin tvätt. Tvättkorgen var verkligen knökfull och smutstvätten hoppar inte ner i maskinen av sig självt och startar den. Nu blev så mycket som möjligt tvättat och hängt på våra torkställningar. Ibland vore det bra med en torktumlare, men samtidigt vet jag att det sliter ganska mycket på kläderna.

Jag hade lite sms-kontakt med vännen M på kvällen och vi försöker få till en träff nästa vecka. Just nu är det en väldigt hektisk period jobbmässigt och även lite privat, så det är inte helt enkelt. Idag var det tandläkarbesök och i morrn ska jag till polisen och fixa nytt pass. Det är sånt som liksom inte går att göra annat än på dagtid. Då måste den tiden jobbas igen.

Kelda tomatsoppa tomt paket

Det blev tomatsoppa till kvällsmat.

Men igår kväll… Ryggen var hyfsad, den gjorde bara ont när jag bar tvättkorgen full med tvätt och när jag stod för länge och hängde. Annars var den ganska OK. Jag läste lite grann medan maskinen jobbade. Och åt tomatsoppa och mackor till kvällsmat. Kalkonen och potatisgratängen äter jag i kväll. Det känns inte juste mot tandpersonalen att hoppa upp i stolen och stinka vitlök.

Lite TV kikade jag också på. Nyheterna fick mig nästan att gråta. Sen såg jag nåt entreprenörsprogram där två gäng tävlar mot varandra. Naturligtvis kan bara en vinna och den får förmånen att få uppbackning med mera av en stenrik och überkompetent företagsledare. Igår skenade de omkring i Rom…

∼ ♦ ∼

Idag vaknade jag onödigt tidigt till en ganska grå dag. Jag skulle ju jobba hemifrån. Men jag kunde sopa och tömma kattpottor i lugn och ro och därefter duscha och äta frukost. Katterna fick förstås också mat. Sen startade jag diskmaskinen. Det är sånt en kan göra när en jobbar hemifrån. Även i morrn jobbar jag här. Annars föredrar jag som sagt att jobba på jobbet. Hemma är det för många saker som distraherar. Idag var det främst katterna som var helgalna och jagade varandra. Strax innan jag skulle in i Zoommöte upptäckte jag att Citrus hade en bajskorv hängande i baken. Jag försökte få bort den utan framgång och fick be Fästmön om hjälp. Under mötet pågick en vild kattjakt i närheten och jag hade svårt att koncentrera mig. Sagda korv uppfångades och kastades till slut. Nej, ingen bild på korven. Kära dagbok, du får i stället titta på Lucifer som hittade en bra låda i hallen.

Lucifer i apotekslåda

Lucifer hittade en bra låda i hallen.

Den här veckan är jag kalendarieadministratör, så det blev en del sånt jobb idag. Vidare har jag läst in mig på lite material inför såväl avdelningsmötesdagen som medarbetarsamtalet – jag ska ha mitt första medarbetarsamtal med min nya enhetschef på tisdag. Vidare har jag nagelfarit ett gäng sidor på intranätet som jag och en arbetskamrat har gjort om struktur och innehåll på. Vi får se hur det går hem hos beställaren och beställarens överordnade, framför allt…

Jag pep iväg till min tandläkarmottagning på förmiddagen. Eftersom jag bytt mottagning, men före corona-pandemin, hade jag inte varit där än. Däremot kände jag mycket väl tandhygienisten som också jobbat på min gamla mottagning. Den som klickar på länken tror att jag har varit i Stockholm och vänt, men det finns en mottagning i Uppsala också nere vid ån, på Östra Ågatan, där det ska bli forsränning sista april i år igen. Naturligtvis var jag jätterädd eftersom jag inte har haft nåt proffs som har tittat på mina tänder på två och ett halvt år. Som tur var behövdes ingen annan åtgärd än putsning. Notan slutade på 1 200 spänn, men tänderna blev röntgade och ordentligt genomgångna. Tack Rolla, bästa tandhyggan!

 

Bitmoji Tofflan med kakor och godsaker

Jag ska umgås och äta middag med arbetskamraterna efter arbetstid nästa torsdag.

Nästa vecka blir det ytterligare en dags jobb från hemmet, på fredagen. På torsdag, om en vecka, alltså, ska jag delta i min första avdelningsmötesdag under en hel dag med nya avdelningen. Vi ska träffas på ett ställe i centrala Uppsala, så det tar mig typ fem minuter att gå dit. På kvällen är det middag för dem som vill och jag har anmält mig, förstås. Jag tycker att det är viktigt att vi ses även mer avslappnat och dessutom gillar jag att umgås med mina arbetskamrater på Kommunikationsavdelningen.

I kväll är det fortfarande torsdagen den 10 mars. Jag har tagit reda på gårdagens tvätt och ätit lite rester från helgen. De slank ner med ett glas av ett av mina favoritviner. Den här veckan tänker jag inte missa Antikrundan, nåt jag gjorde förra veckan eftersom jag var på AW och lär göra nästa vecka eftersom jag är på jobbmiddag. Klockan 20 – 21 är jag strängt upptagen i afton, alltså. Svarar inte på kommentarer, sms, telefonsamtal etc.

Kalkonmiddag rester och ett glas rött

Rester från helgen slank ner fint med mitt favoritvin till.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.