Torsdag kväll den 10 mars och fredagen den 11 mars 2022: Missad stjärna, passad (!) tid och förhandsläsare, minsann!


 Kära dagbok…

På torsdagskvällen var jag förvånansvärt pigg. Det är väl lite så att jag får en kick när det är mycket att göra, mycket roligt att göra, ska tilläggas. Eftersom jag var borta en bra stund på förmiddagen igår åt jag lunch vid jobbdatorn och så jobbade jag lite till på kvällen. Men bara lite. Det finns alltid nåt att göra.

Diplom Antikkunnig i Håbo 10 mars 2022

Skyller en missad stjärna på en strulande app.

Jag tvättade igår kväll igen ett par korta maskiner. Torkade av i badrummet, för det var inte gjort på skämsigt lång tid. Hann preciiis klart till Antikrundan. Tyvärr krånglade appen så jag missade de två första värderingarna. Dem fick jag göra i efterhand. Nej, jag fuskade inte. När appen krånglade fokuserade jag på den, inte på värderingarna som gjordes i TV-rutan. Strulet i sig orsakade nog att jag kom av mig lite. Det blev bara två stjärnor på gårdagens diplom.

 

Katten Citrus bland soffkuddarna vaken

Citrus vilar bland kuddarna efter Bajskorvsjakten.

Fästmön jobbade ända till 21.30 igår, så det blev inte nån längre stunds samvaro på kvällen. Jag var trött och gick och la mig för att läsa min bok på gång runt en 22.30, medan Anna behövde äta nåt och fixa frukostmackor till Gymnasisten och lunchlåda till sig själv.

Katterna var rätt lugna igår kväll. Det berodde kanske på att de blivit helt slut efter Bajskorvsjakten igår morse. Citrus låg en stund bland soffkuddarna och snusade ljudligt. Bilden togs strax innan hon slocknade.

∼ ♦ ∼

Kattpottor

Vi har två pottor till våra två kissar. Då går det åt sand.

I morse vaknade jag tidigt. Jag hade kommit på att Anna började jobba först 7.30 och då vill hon sova lite längre. Det innebär att jag får sova lite mindre. Men det spelar ingen roll, för jag skulle ju upp och jobba hemifrån. Jag började med att ge katterna mat och tömma deras pottor. Igår kväll hade jag fyllt på med den nya sanden vi fick hemlevererad häromdan. Det är jättesvårt att veta hur länge den räcker. På påsen står att innehållet ska räcka för en katt i 80 dar. Nu har vi två katter, men jag är inte säker på att en påse räcker 40 dar… Vi får se. Det blev en tur ner till soprummet också med ett sopberg, men 6.45 satt jag vid jobbdatorn och jobbade. Just nu går jag igenom ett antal intranätsidor och texter samt läser in mig på diverse material. Inte nåt upphetsande, men tillräckligt intressant. Vidare var det en kalendariegrej som jag grejade med igår kväll som behövde följas upp. Och så var det förstås det övriga kring kalendariet. Men nu är min vecka som Kalle, det vill säga kalendarieadministratör, slut. Nästa gång ska jag ha två veckor på raken – påskveckan och veckan efter.

Marssol vid Fyrisån

Marssolen värmed vid Fyrisån.

På lunchen hade jag en tid att passa (!) hos polisen. Nej då, jag har inte gjort nåt kriminellt eller varit vittne till nåt skumt, jag skulle fixa pass. Det blev en kort och skön promenad bort till polishuset denna soliga, men lite  kyliga marsdag. Marssolen värmde dock gott, det var bara i skuggan som det blåste och kändes vintrigt.

Hos polisen var det… rörigt. Jag kom en hel halvtimme för tidigt, trodde att det tog lång tid att gå. Trots bokad tid fick jag inte ta nån kölapp förrän tidigast 20 minuter före den bokade tiden. Klart att det kom massor av folk under de tio minuter jag fick vänta. Till sist blev det bingo och jag fick min nummerlapp 11.40. Sen pajade nummerlappssystemet… Halvkaos i polishusets entré. Jag hade tur igen och var på hemväg redan före klockan tolv. Eftersom vädret var så underbart gick jag upp i lägenheten, hämtade Dramaten formerly known as Roland, och gick till Systembolaget. Vi kanske vill ha lite vin till ostarna i kväll när vi återvänder från vårt musikaliska äventyr – se längre ner! Det blir andra flaskan från höger i afton ifall vi ska dricka vin, för övrigt.

∼ ♦ ∼

Jag har blivit utsedd av Akademibokhandeln som förhandsläsare av en manlig debutants verk inom deckargenren. Det ska bli både roligt och spännande! Boken ska läsas och recensionen skickas in senast den 24 mars. Min recension, tillsammans med fyra andra förhandsläsares, publiceras den 25 mars på Akademibokhandelns webbplats. Givetvis publiceras recensionen även här på bloggen.

Bitmoji Tofflan med bok och röd fåtölj

Jag ska förhandsläsa och recensera en deckardebut.

∼ ♦ ∼

Vägningen då? Glädjande nog blev det en liten viktminskning denna fredagsmorgon jämfört med förra fredagen. Hela 300 gram har jag gått ner på en vecka. Dessvärre har procenten fett i kroppen ökat med nio tiondelar och muskelmassan minskat med lika mycket. Vattenmängden i kroppen var lite för låg. Bentätheten ligger kvar på samma procent som tidigare, men BMI har minskat med en tiondel.

∼ ♦ ∼

I kväll äter Anna och jag räkmacka igen, denna gång köpes. Gymnasisten får lagad mat, förstås, men Anna och jag äter snabbt eftersom vi ska iväg till Domkyrkan på konsert. Vi ska hänga med rockkören DUM, Domkyrkoförsamlingens ungdomsmusik, ”Into the Unknown”. Det här inlägget är därför tidsinställt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Musik, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torsdag kväll den 10 mars och fredagen den 11 mars 2022: Missad stjärna, passad (!) tid och förhandsläsare, minsann!

 1. Spännande att få göra en förhandsläsning! Hoppas det är en bra bok 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jättekul att bli utvald som en av fem och visst hoppas även jag att det är en bra bok. Den är ju trots allt på 432 sidor och ska läsas under tidspress. 😮 Men sköj att bli utvald! 😛

   Gilla

 2. Tur ändå att det inte blev värre kaos hos polisen. Och kul att bli utsedd som förhandslösare, grattis! Hoppas att du får en fin helg:)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   För min del blev det inga problem, men för dem som kom efter… Hela entrén full av folk, inte lätt att hålla avstånd då. Ja, jag vill fortfarande hålla distans till främlingar och folk jag inte vanligen umgås med.
   Jättekul att bli utvald som förhandsläsare! 😛

   Gillad av 1 person

 3. uppsalaewa skriver:

  Kul att bli utvald som förhandsläsare. Mindre kul med halvkaos hos polisen. Det ska jag ha i åtanke när jag ska beställa nytt pass nästa månad. Jag trodde det var ordning och reda när tid redan är bokad. Ha en trevlig helg hälsar Ewa

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jättekul att bli utvald, som sagt.
   Det var systemet (det elektroniska) som krånglade och man får hoppas att det var en tillfällighet just igår. MEN… Man får tidigast hämta ut nummerlapp 20 minuter före bokad tid. DET borde däremot ha framgått av informationen jag fick via webb, mejl och sms. Då hade jag inte behövt vara riktigt så tidigt på plats…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.