Måndag kväll den 21 februari och tisdagen den 22 februari 2022: Värk och vinter, dejter enbart på TV och en ljusnande framtid är min..?


 Kära dagbok…

Tre kycklingkorvar med bröd boken Stilla vatten

Kycklingkorv med bröd och tillbehör blev kvällsmat.

När jag väl hade lyckats ta mig hem igår kändes det som om jag inte ville gå ut förrän till sommaren. (Eller möjligen till min födelsedag.) Jeans och lättviktsjacka hängdes på tork och torkade förvånansvärt snabbt. Jag tinade mig – och kycklingkorv – genom att starta ugnen på grill och grilla tre korvar. Dessa med bröd, bostongurka och räksallad blev min kvällsmat, för lunchsoppan hade sen länge gjort sitt.

Jag försöker nå slutet på andra delen av Alda Luppis öden och äventyr på Rivieran, men jag har kanske för ont i ryggen för att kunna sitta stilla tillräckligt länge och läsa. Nu närmar sig emellertid slutet, så endera dan blir det bokbyte.


Måndagskvällen ägnade jag åt att tvätta och stryka
– och busa med katterna. Det blir mer tvätt nu när jag måste se hyfsad ut eftersom jag är på jobbet. Högen i strykkorgen hade växt rejält. Ryggen bråkade och jag hade svårt att både sitta och stå. Ligga verkar bäst. Men jag kör med Linnex och några enkla rörelser och sniklånar Fästmöns massagekudde.

Medan massagekudden jobbade kollade jag på hundprogrammet där de herrelösa hundarna får nya mattar och hussar. Ibland tycker jag att folk… inte ska ha hund. Många är väldigt kräsna och ser besvikna ut när hundhemmet har valt ut hund åt dem. Men man kanske ska ha i bakhuvudet att de här hundarna troligen har farit illa på ett eller annat sätt tidigare i livet.

∼ ♦ ∼

Tisdagsmorgonen var kall och det hade nog kommit mer snö under natten. Samtidigt måste jag säga att det hade plogats och sandats mycket väl, i alla fall längs min promenadväg till jobbet (som inte går via uppvärmda gågatan i stan). Jag tog stora dunjackan i morse och fällde dessutom ut dobbarna på bootsen – och gick ändå väldigt försiktigt. Det är inte läge att halka och bryta sig nu. Jag tror bestämt att vädret också var orsaken till dagens inställda lunchdejt. Nåja, jag hade lite annat att göra på jobbet. En arbetskamrat bland mina närmaste är sjuk och de andra två jobbar hemifrån. Det var dock en del andra från avdelningen på plats, framför allt folk från Stockholm, förvånansvärt nog.

På lunchen ringde jag Annas snälla mamma och grattade och tackade för söndagsmiddagen. Hon höll på att skotta… Ja, det är svårt att tro att hon är den ålder hon är.

Slottet och utanför Segis 22 februari 2022

Det har kommit mycket snö, men var väl plogat och sandat i Uppsala.

Hemma har det varit problem med strömavbrott idag. Hoppas att det bara var nåt tillfälligt. En positiv nyhet från hemmafronten är att bokreapaketet från Bokus har anlänt. Mer om det i morgon!

∼ ♦ ∼

För övrigt rör det på sig vad gäller min tjänst. Idag hörde facket av sig med en rak fråga och jag svarade med ett rakt svar. Därmed hoppas jag att det nya gäller från och med månadsskiftet. Om nån skulle råka undra så är jag… GLAD! Och tacksam. För flera personer har stridit för min sak och mig, såväl arbetskamrater som chefer. Nu hoppas jag bara att jag inte ska göra nån besviken.

Champagne och två glas

Den här skumpan drack jag och Anna 2016 när jag fick min första tjänst vid universitetet. Min blivande chef ringde mig för att berätta detta – på min födelsedag!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 21 februari och tisdagen den 22 februari 2022: Värk och vinter, dejter enbart på TV och en ljusnande framtid är min..?

 1. Håller tummarna att det löser sig till det bästa på jobbfronten !!

  Ja, vilken vinter vi fick, ca 30 cm snö kom här under måndagen och Pinglan fick stanna kvar tills igår innan hon kunde köra hem, och vädret hade lugnat sig och istället blev till strålande sol.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det ser ut som om det är på väg att lösa sig och har jag tur gör det det från månadsskiftet. 😛
   I morse var det skitkallt här, nu är det runt nollan och mulet… 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.