Söndag kväll den 20 februari och måndagen den 21 februari 2022: God middag följd av rent skitväder


 Kära dagbok…

Ibland firar vi födelsedagar på andra dagar än själva Dagen. Så blev det igår. Födelsedagsbarnet, det vill säga Annas snälla mamma, ville bli firad av Fästmön och mig redan igår (Dagen är på tisdag). Det blev några trevliga timmar på restaurang Granhof. Inte bara trevligt och supergod mat var det, vi gjorde ett kärt återseende i form av Savvas från Akropolis som nu jobbar i Luthagen, alltså. Jätteroligt! Födelsedagsbarnet mottog present och blommor, men insisterade på att bjuda på trerätters med Lännabruks Robert till maten. Alla tre åt vi hälleflundra till huvudrätt, jag åt bruschetta till förrätt medan mina bordsdamer åt Toast Skagen. Till dessert moffade jag chokladtårta och grädde till kaffet. Det var faktiskt lite skönt att promenera hem efter maten, men först följde vi Annas snälla mamma till närmaste busshållplats. Vi passerade en parkerad taxi, bara det att chauffören var mer intresserad av att mobilsurfa än skjutsa folk.

Anna och jag avslutade kvällen med att se Allt för Sverige. Och lilla Citrus hoppade upp i Annas knä, rullade ihop sig och sov med halvslutna ögon. Bilden av total ro…

Citrus i Annas knä

Citrus i Annas knä, bilden av total ro.

∼ ♦ ∼

I morse blev det nån sorts vinter igen. Snöblandat regn, mera åt snö, när jag blåste upp till jobbet. Det var en tapper skara som tog sig till avdelningen, till och med några stockholmare. Jag inledde med att läsa och besvara några mejl, diskutera en översättning samt publicera en artikel. Jag var så ivrig att komma igång och jobba att jag la ut fel bild i artikeln. Lyckligtvis upptäckte jag det snabbt. Sen hittade en kollega ett förargligt korrekturfel i min text. Tack, det kunde jag också ändra snart. Därpå följde tre möten, lunch och så dagens fjärde möte. Fullt ös, medvetslös, så här på måndagen. Tyvärr var det manfall i min grupp. En är sjukskriven, men övriga två jobbar hemifrån. Bara jag på plats.

Snöoväder 21 feb 2022

Skitväder, typ.

∼ ♦ ∼

Ola Larsmos och Brian Palmers bok 101 historiska hjältar

En utrensad bok som fick följa med mig hem idag.

I afton är jag och Tisslingarna ensamma. Anna jobbar och Gymnasisten är fortfarande hos sin pappa på februarilov. Skitvädret har fortsatt. Jag blev blöt innanför jeansen till och med. På hemvägen träffade jag M och vi skrattade åt varandra. (Den som hade sett oss skulle ha förstått flatgarvet.) I kväll håller jag mig inomhus och tvättar lite, kanske stryker. Det blir kycklingkorv med bröd till kvällsmat eftersom jag bara åt svampsoppa till lunch.

Jag ska försöka ånga på med min bok på gång, även bläddra i en bok jag plockade med mig hem från jobbet, 101 historiska hjältar av Ola Larsmo och Brian Palmer, ur en hel hög med utrensade böcker. Kan du tänka dig, jag tog bara en (1) bok!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.