Torsdag kväll den 17 februari och farfars 122a födelsedag den 18 februari 2022: Stjärnor


 Kära dagbok…

BitmojiTofflan med brillor

Vi människor är aldrig enbart onda eller goda.

Det var väldigt, väldigt svårt att komma ner i varv igår efter en omtumlande dag på jobbet. Omtumlande i positiv bemärkelse. Så det kanske är tur att det finns människor som alltid vill försöka så frön av negativism hos andra. Jag menar, så att jag inte blev alltför uppspelt. Men jag försökte tänka bort det negativa, för det kom från ett enda håll. Från alla andra håll delades min glädje. Jo jag vet att man inte ska ropa hej förrän man är över bäcken. Men i och med det jag fick veta igår känner jag mig trygg i att jag har goda krafter på min sida. Vi människor är aldrig enbart onda eller goda. Några är onda utan att det är medvetet, andra är goda av bara farten. En del är medvetet goda för att de är onda, men de flesta människor är troligen mest goda och bara lite onda ibland. Så är det bara, ungefär… Stjärnor är vi alla ibland, på ett eller annat sätt.

 

Antikexpert i Luleå 17 feb 2022

Flyt igår med värderingarna också. Tre stjärnor och omdömet antikexpert tackar jag för.

Flytet fortsatte under kvällen när jag amatörvärderade prylarna från Antikrundan i Luleå. Jag har nog aldrig gjort så många korrekta värderingar från fåtöljen som igår. Det gav mig tre stjärnor och omdömet antikexpert. Jag fick glänsa för mig själv – och mina följare på Instagram. För där delar jag alltid med mig av mina diplom, oavsett resultat. Men igår var det förstås extra roligt.


Ett bokbyte hann jag med också.
I och med att jag slog ihop pärmarna till den tredje delen i Elly Griffiths Brightonmysterieserie, lämnade jag Brigthon, Hove och London för… Nice och rivieran. Under årets första månad inhandlade jag en hög böcker och bland dessa fanns den andra delen i Britt Peruzzis Rivieran-serie om kommissarie Alda Luppi. Sen vet jag att en tredje del nyss är utgiven och den ska förstås också införskaffas i sinom tid. Dessutom kommer del fyra i sommar. Men jag väntar även på bokreaböckerna jag förbokade samt två böcker för recension. Utöver det har jag ännu två Brightonmysterier kvar samt ett tiotal böcker för övrigt i TBR*-hyllan. Och en bok jag gav Fästmön i julklapp tänker jag låna och läsa.

Böckerna The Blood Card och Stilla vatten

Med bokbytet igår lämnade jag Brighton för Nice.

∼ ♦ ∼

I morse var det minusgrader, men det gjorde inte så mycket eftersom solen snabbt steg på en blå himmel och lyste över oss. Jag fick väcka Gymnasisten redan klockan 7 för mycket skulle hinnas med innan skoldagen började. Han åker till sin pappa i kväll och det är oklart hur länge han blir där – det är ju lov för Gymnasistens del nästa vecka. Anna jobbar lördag och söndag, så jag blir ensam med Tisslingarna. Men som alltid finns det saker att göra såsom dammsuga de rum som Robert** inte sög igår samt handla. Vidare ska en present inköpas, för nästa vecka fyller den bästa svärmodern jag har haft tillika Annas snälla mamma år.

Domkyrkotornet mot blå himmel

Blå himmel och sol idag.


Arbetsdagen var lugn idag, med bara ett möte.
Det gav mig tid till att komma ikapp och smälta det positiva beskedet från igår. Ryggen är dessutom bättre, tack och lov. Jag fick också tillfälle att prata lite mer med min nuvarande chef som ska bli min ordinarie chef framöver. Det var mycket bra.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det vuxenmiddag med plock och rödvin, har vi bestämt. En måste unne sä å götte sä medan en fortfarande omfattas av stjärnglans. En stjärna kan så snabbt… slockna.

Nån stjärna för resultatet av morgonens vägning tilldelar jag mig inte. Kurvan har vänt åt fel håll. Vikten har ökat med 200 gram, BMI och fettmassa med en tiondel vardera. Muskelmassan har minskat med två tiondelar liksom mängden vatten i kroppen. Bentätheten är dock som förra fredagen. Nu måste jag skärpa till mig. Men det är ju helg…

Bitmoji Tofflan I guess med rödvin

Det är ju helg…

∼ ♦ ∼

*TBR-hyllan = hylla med olästa böcker, ”To Be Read”
**Robert = vår robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.