Lördag kväll den 12 februari och söndagen den 13 februari 2022: Extra fort förbi


 Kära dagbok…

Lördagskvällen smög sig på. Den här helgen har på nåt sätt gått extra fort, bland annat för att vi har haft saker för oss utanför hemmet. Det blev ett par trevliga timmar igår hos Biografmaskinisten, men trots allt smaskigt som bjöds blev vi hungriga till kvällen. Jag hade föreslagit kyckling och rotfrukter i ugn med fetaoströror. Fästmön gjorde en variant på det, men kycklingen stekte hon på hällen. Allt får liksom inte plats på en plåt när vi är tre. Mitt bidrag till middagen blev som vanligt rödvin och dukning. Ja jag skivade visst lite svamp också.

Kyckling med ugnsbakade rotfrukter och två fetaoströror

Mycket god lördagsmiddag.


Allt blev suveränt gott
och vi hann röja efter maten så att mina sambor kunde vältra sig i chipsbunkar och schlagereländet. Det är förresten inga schlagers längre. Därför ska jag kanske benämna det Eländet framöver. Nåja, jag satt i fåtöljen och lyssnade och visst, John Lundskog-berg-gren-vik(?) är rätt söt med sina råttänder. En hyfsat bra låt hade han också.

Kvällen avrundades med ost och kex till Showtrial och därefter sista delen av The Victim (Offret). Den senare serien trodde jag skulle sluta som den gjorde – delvis, i alla fall. Det blev ändå ett överraskande slut. En bra serie om vad som kan hända när människor tar lagen i egna händer.

∼ ♦ ∼

Halvvägs i boken för recension och kaffe på sängen

Söndagsmorgon och halvvägs i min bok på gång.

I morse mådde jag bra när jag vaknade, men jag vaknade fan kvart över sex. Då klev jag ändå upp och gav katterna mat innan de hade börjat morgonkonserten utanför sovrummet. Sen slumrade jag väl av och till fram till åtta, i alla fall.

Jag grabbade tag i min bok på gång, som jag var halvvägs i, och en mugg nybryggt kaffe till den.

Sen blev det upp och studsa, sopa hallen, tömma kattpottor, fixa frukost, äta frukost, duscha, slänga sopor och iväg för att handla i Gnista. Det var rätt mycket som skulle handlas idag, men två saker fanns inte och en sak glömde jag köpa trots att den stod på lappen.

 

Söndagsfika med Paradis kaffe och lokalblaskan

Söndagsfika.

Nåja, jag var hyfsat nöjd och avnjöt eftermiddagskaffe med Anna, min Paradisask och lokalblaskan.

Jag försöker äta upp chokladbitarna nu så att jag inte ska frestas i veckan som kommer. Förhoppningsvis funkar det att promenera till och från jobbet (det ska både regna och snöa, men…) och det borde ge resultat på vågen. Och jo då. Jag har packat min jobbryggsäck och är redo för återgång till jobbet på jobbet. Nu hoppas jag bara att jag inte blir sjuk. I övrigt ser jag fram emot att träffa mina arbetskamrater IRL igen.

I kväll blir det laxsida i ugn med potatis och örtsås. Jag tog den sista av två i affären. Firren var stor och Anna tänker koka soppa på en del av den också. Hon grejar i köket i skrivande stund.

Lucifer har mest legat på sofflocket, Citrus kräktes nyss i hallen (ingen bild, jag har torkat upp). Undras hur de tänker i morrn när de blir ensamma på eftermiddagen eftersom vi jobbar.

Vi människor ska se Allt för Sverige i kväll. Det är väl vad vi mäktar med efter denna helg som gick extra fort förbi.

Lucifer på sofflocket

Lucifer helgar vilodagen på sofflocket.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Lördag kväll den 12 februari och söndagen den 13 februari 2022: Extra fort förbi

 1. uppsalaewa skriver:

  Jag har aldrig sett på Melodifestivalen. Den typen av musik intresserat inte mig. Däremot ser jag på Allt för Sverige. Det låter gott med kycklingen. På onsdag kommer barnbarnet O igen på middag och då ska jag bjuda på kyckling i ugn med tomat och oliver. Ris till det.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tidigare följde jag den varje år och tyckte att det var roligt. Nu är det ingen musik som tilltalar mig längre. Allt för Sverige har jag inte följt tidigare, men det är riktigt roligt.
   Kycklingen blev jättegod. Så enkelt och så gott. 😛

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  The Victor tyckte jag också var bra. Hur de kan få ihop et så gräsligt spännande?

  Gilla

 3. Mösstanten skriver:

  The Victim förstås!

  Gilla

 4. Jag tror jag gör som Lucifer, lägger mig snart, trött i kväll 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.