Recension: Enbart kvinnor


Ett inlägg om den tredje delen i Darwin-serien.Christina Wahldéns bok Enbart kvinnorDen som väntar på nåt gott väntar alltid alldeles för länge. Av författaren själv, Christina Wahldén, blev jag lovad ett recensionsexemplar av hennes senaste Darwin-deckare. Veckorna gick, men boken kom inte. Det visade sig att förlaget hade skickat boken, men PostNord klarade inte av att leverera den. Ett nytt försök gjordes och en torsdag i februari plingade äntligen brevbäraren på dörren och levererade Enbart kvinnor. Tusen tack till författaren och Forum! Men skämmes, PostNord!

Tillbaka i Darwin i Australien igen efter ett för mig kort uppehåll (en knapp månad). Nu är det augusti. Inledningsvis hittas, av en stackars lokalvårdare, ministern Laura Jones mördad – i högsta domstolen. Ministern har nyligen beslutat om en exploatering av en gruva. Gruvan är en helig plats för ursprungsbefolkningen och givetvis uppstår protester. Poliserna Bluey och Jess får hand om fallet, men mördaren kan ju liksom vara vem som helst. Samtidigt händer det mycket med poliserna rent privat. Vissa saker påverkar förstås utredningen.

Det här är spännande redan från start. Föredömligt korta kapitel, välskrivet och så gamla bekanta karaktärer och några nya. Intressanta miljöer är det förstås också – och kanske inte enbart kvinnor, som titeln säger, men huvudsakligen kvinnor. De flesta av dem starka. De män som tecknas är ganska svaga. Det är en av flera ingredienser som gör den här deckaren annorlunda. En annan är att det inte är nån renodlad deckare. Och då menar jag inte relationsbitarna inklusive HBTQ-temat utan engagemanget i ursprungsbefolkningen och dess villkor. Detta gör berättelsen realistisk och mer spännande och engagerande. Att slutet är såväl romantiskt som sorgligt blir pluspoäng liksom avslöjandet av mördaren. Oväntat!

Toffelomdömet blir det högsta. Och nu väntar jag på del fyra!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Darwin-serien:

  1. Nämn inte de döda
  2. Cyklonvarning
  3. Enbart kvinnor (se texten ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.