Fredag kväll den 11 februari och lördagen den 12 februari 2022: (För) Mycket av det goda


 Kära dagbok…

Ibland behöver en njuta. Men ibland blir det för mycket av det goda. Det får en lida för. Frågan är om en lär sig av det. Jag är i alla fall sån att jag gör om mina misstag, igen och igen. Och en gång till.

Det blev inte bara go-fika igår på fredagseftermiddagen. Efter avslutad arbetsdag tog jag fram flaskan med Harrogategin som jag fick av Fästmön i julklapp. Jag blandade oss var sin stadig GT medan Anna blandade till var sig skål med snacks.

Efter drinken fick jag en stund tillsammans med boken jag fått för recension. Medan Anna stekte entrecôte till Gymnasisten tog vi var sitt glas bubbel. Det skulle jag kunna vänja mig vid.

 


Anna
gjorde iordning skålar med vår fredagsmat
och jag bar in i matsalen där jag dukade med egenbrutna servetter. Vi hade beslutat att ge musslor en ny chans, men det var knappt att vi fick ner de tre gratinerade Anna hade köpt hem från Korgtassen. Jag fick en laxrulle med pepparrotsost också. Båda åt vi var sin havskräfta och räkor med två sorters aioli. Till skaldjuren hyfsade vi flaskan med bubbel. Efter avdukning, handdisk av somligt och skaltömning i källaren blev det ostbricka med kex, druvor och var sitt glas rött.

Kvällen avslutades i Salen med kaffe, några bitar Paradischoklad och Professor T.

∼ ♦ ∼

Boken Enbart kvinnor och kaffe på sängen

Efter gallstensanfallet.

I natt började helvetet. Magen. Gallan. Ungefär en gång om året får jag gallstensanfall. Eller –grusanfall. Jag vet inte. Det gör ont som satan, jag svettas, mår illa och känner mig döende. Jag dör aldrig. Men det gör väldigt ont, ibland upp till ett dygn. Den här gången släppte eländet vid niotiden i morse, tack och lov. Så först då kunde jag försiktigt inleda lördagen med läsning och kaffe på sängen.

På dagens agenda stod att besök hos Biografmaskinisten som fyllde år igår. Vi lastade bagageutrymmet på bilen fullt med paket och en termos kaffe innan vi åkte och hämtade Annas snälla mamma för gemensam färd. På torget mötte vi Gymnasistens pappa som också skulle fira födelsedagsbarn. Biografmaskinisten hade bullat upp med hembakat. Det var tur att magvärken hade släppt, för jag tog två bitar kaka. Nu är han vuxen på riktigt, vår Biografmaskinist, Annas äldste. Tänk att han blev 31 år…

Jag skjutsade hem Annas snälla mamma, oss själva och bilen. Sen gick Anna och jag till Korgtassen. Anna köpte middagsmat till oss och lördagsgodis till sin minsting. (Jag står för storhandlingen i morrn.) Snart ska det lagas till kyckling med rotfrukter i ugn och fetaoströror. Jag har erbjudit mina tjänster och vi får se om Anna nappar. En flaska rött har jag öppnat, men det känns som om vi fick lite för mycket av det goda igår, så vi tar det försiktigt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.