Senare delen av fredagen den 4 februari och lördagen den 5 februari 2022: Orkar, orkar inte


 Kära dagbok…

Vilken härlig senare del av fredagen det blev! Strax efter avslutad arbetsdag och just innan jag skulle gå plingade brevbäraren på med ett blått paket. Paketet innehöll en bok för recension från författaren Florence Wetzel tillsammans med en liten hälsning och en presentpåse med smaskigt innehåll. Tusen tack! 


Så traskade jag iväg med paraply i regnet upp till Churchill Arms
för att träffa M. Det var ungefär en månad sen. Vi intog samma bord och platser som alltid, inledde med samma bira som sist och sen babblade vi på (mest jag) som alla de andra gångerna. Men vi förändrade oss lite: jag ville ha nötter till första ölen. Dessutom drack vi en öl mer än vi brukar göra. Trots att vi åt mellan ölglasen vaknade jag med en lätt huvudvärk i morse.

 

Fästmön jobbade till klockan 20 igår och tog sig en GT när hon kom hem. Ibland önskar jag att jag också kunde tillåta mig nåt go-dricka när jag är ensam. Det händer ytterst sällan. Så tråkig är jag.

∼ ♦ ∼

I morse hade klockan passerat åtta innan jag vaknade. Jag läste de cirka 75 sista sidorna i den första av de fem Brighton mysterie-delarna som jag fick av Annas snälla dotter och Boy Wonder. Egentligen ville jag kasta mig över del två genast, men eftersom jag fick ju en spännande novellsamling för recension igår. Dessutom ska träffa dess författare på måndag efter jobbet. Valet blev därför novellsamlingen. Men sen blir det åter till Elly Griffiths och Brightonmysterierna.

The Zig Zag girl och kaffe på sängen

Bokbyte i morse från mysterier i Brighton till ondskefulla noveller i Sverige.


Efter dusch och frukost tog jag Dramaten formerly known as Roland
och gick delvis i solen till Kvarnen. På Korgtassen köpte jag lite gott till kvällen och lite annat som behövs. Från Systembolaget följde fyra flaskor rött med hem, Montebruna Barbera d’Asti, Johanna Lännabruk, Ecoltura Appassimento och Masi Campofiorin. Montebruna Barbera d’Asti ingick i ett tillfälligt sortiment och kostade lite mer. Den vill jag spara ett tag. I kväll blir det nog förresten inget av de nya vinerna utan en flaska Raccolto.


Jag har tömt såväl kattpottor som diskmaskin,
men se städa tänker jag icke göra den här helgen. Det är inte bara jag som bor här, men jag är så jävla less på det tröstlösa arbetet med att damma, dammsuga och torka golv. Det är vidrigt skitigt här hemma och jag ser det som att jag tränar mig i att låta bli skiten. I morrn är det inte säkert att jag känner likadant, för jag – och flera – vet att jag har svårt att stå ut när det är så här skitigt. Kanske kommer jag över det när jag åker och handlar och kånkar en massa kassar och lådor, vem vet…

Katten Lucifer klättrar på sandkartonger

Lucifer kanske orkar kånka lådor i morrn.


Det enda jag ska kånka hem mer idag är mat från Indian Kitchen
. Jag har bett Gymnasisten följa med och hämta maten. Det är tveksamt om han orkar röra på sig. Tur att Tofflan, 40 år äldre, orkar. Månntro mor och son orkar se schlagereländet på TV i afton. Jag drar mig nog tillbaka med en god bok. Det går att äta goda ostar och dricka Raccolto till litteratur också.

∼ ♦ ∼

En jobbansökan fick jag iväg idag. Jag kan bara hoppas att den ger önskat resultat.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Senare delen av fredagen den 4 februari och lördagen den 5 februari 2022: Orkar, orkar inte

 1. Vad bra att det blev en härlig fredag❤️🥰Det gör mig glad! Och det är nästan bara jag som städar här hemma också..Har verkligen försökt, och försöker lära barnen ansvar, men mycket tas ner av diagnoser hos flera av dem. Då gäller det att välja sina strider, och fokusera på allt de orkar. Maken städar också men jag blir ofta missnöjd med hans insatser, lokalvårdare som jag är😅Som tur är för mig gillar jag att städa. I dag ska jag ta itu med storstädning i sista kaninburen, tre gjordes i går. Hoppas att du får en fin söndag, Tofflan💖

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är så roligt med både bokpost och att träffa kompisar.
   Städningen ja… Hos oss städar inte det vuxna barnet som bor med oss, bara dammsuger sitt rum. Anna och jag orkar inte eller prioriterar bort eller hinner inte. Men eftersom jag jobbar hemifrån är det jag som mest ser ”skiten” och störs. Nu har Anna sagt att hon både ska rensa golvbrunnen i duschen i morrn (mina sambor har långt hår och fäller rejält, medan jag har mycket kort hår och fäller lite) samt dammsuga (ej bestämt när). Det är en vecka sen jag dammsög och jag kan sopa i hallen efter kattsand och katthår tio gånger om dan. Jag gillar också att städa för det mesta, men just nu känns det så tröstlöst och med all press och stress runt omkring har min ork tagit slut, helt enkelt.
   Ha en fin söndag du också! Jag har just kommit från storhandling och har bäddat, det hann inte sambon innan hon gick till jobbet mitt på dan.

   Gillad av 1 person

 2. fruhatt skriver:

  Jag blir också stressad om det är rörigt och slitigt hemma, har insett att jag blir lugn i huvudet då det är städat och undanplockat. Men nu med min jädrans postcovid så orkar jag inte som förr . Okul

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi orkar inte heller, vi är båda hårt stressade och pressade, bl a pga våra jobbsituationer. Jag jobbar hemifrån och ser all skit och allt som skulle behöva göras, men jag kan ju inte städa när jag ska jobba. Och på kvällarna orkar jag inte.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.