Tulpanens dags kväll och söndagen den 16 januari 2022: En helg går så fort


 Kära dagbok…

Tulpanbukett närbild

Det var Tulpanens dag i helgen.

En helg går så fort, konstaterade Fästmön och jag nyss. I alla fall vissa helger, när vi är lediga tillsammans. Den här helgen var det Tulpanens dag, men också en del att göra hemma. Vi har både två dåligt med ork just nu. Konstigt för min del eftersom jag var ledig så länge över vinterns helger och i mellandagarna. Men det är saker som stressar mig ändå. Dessvärre ting jag inte kan göra nåt åt. Sånt tär – väldigt mycket. Anna har det stressigt på jobbet. Sen ska hon räcka till för till exempel sin familj också. En del hjälp kan jag bistå med, men även om min familj består av Anna och ingen mer har jag mina begränsningar. Det är svårt att få det här jävla livspusslet att gå ihop.


Alla julsaker, stakar, stjärnor, juldukar etc
plockades bort igår. Det som återstår är att tvätta de dukar som har legat framme och det är min uppgift. Det är ingen betungande uppgift. Sen ska en julgardinkappa i köket tas ner och bytas ut. Jag tycker att det mesta är ”avjulat” här hemma nu och det är bara så skönt.

En fin avslutning på en effektiv dag var den goda middag vi åt. Gymnasisten fick kycklingspett och vitlöksbaguett samt kex och ost. Anna och jag åt gratinerad hummer som köksmästarinnan lagade till samt fisksoppa. Både hummern och soppan kom från Korgtassen. Soppan var också tillagad där så vi hade bara att värma. Även vi åt vitlöksbaguett till. I glasen hade vi prosecco.

 

Boken Ett dödligt tillstånd och ostassiett

Lördagsgodis.

Det var åtminstone ett TV-program att glo på igår kväll. Vi hann lagom bli klara med middagen och efterarbetet till Stjärnorna på Slottet och David Lagercrantz dag. Som så ofta hade även denna slottsstjärna haft en tuff uppväxt. Intressant, men jag tror inte jag läser fler av hans böcker än jag tidigare gjort för det.

Nån timme efter programmet behövde vi därför var sin ostassiett och var sitt glas rött. Vi njöt av den fina tulpanbuketten vi hade köpt på dan. Vasen kan vi inte lämna obevakad eftersom herr Katt ibland känner sig som en vegetarian och gärna förser sig med blommor och blad då. En kan säga att bilden illustrerar lördagsgodis för såväl människor som katter…

∼ ♦ ∼

Ett dödligt tillstånd och kaffe på sängen

Boken utspelar sig bland annat i Uppsala och mördaren har samma namn som min svåger!

I morse vaknade jag bara nån kvart före nio. Jag kom i säng runt midnatt och jag är väl trött och behöver sova ut lite. Veckans andra lediga dag inleddes på sedvanligt vis med läsning och kaffe på sängen. Nu läser jag Kjell Erikssons senaste deckare. Den rör sig en del i Uppsala, men vad jag förstår ska jag få följa med söderut också. Det är en mördarjakt på en person som har samma namn som min svåger!

Anna behövde bara få vara hemma. Med gemensamma krafter skrev vi en handlingslista. Jag tog bilen till ICA Gnista och satte sprätt på 1 300 spänn.

Ändå blev det väl bara knappt två, tre middagar inköpta, dock inte till mig själv, bara en halv. För i kväll blir det klyftor och kalkonkorv och den senare är upptagen ur frysen för tining. Katterna fick sitt middagsförråd påfyllt med två stora lådor.

Jag körde in på gården när jag kom hem och Anna kom ner för att hjälpa mig bära in varorna. Det var visning av en lägenhet två trappor under oss. Den har samma planlösning som vår, tror jag, och verkar i väldigt fint skick. (Jag har stått på tröskeln till det hemmet ganska nyligen.)

Vi tog kaffe och fruktstund medan tvättmaskinen som Anna hade startat medan jag var och handlade. Sen hängde jag tvätten och laddade en ny maskin. Diskmaskinen har också fått jobba, men den är ännu inte urplockad. Vi har suttit och läst en stund och jag har skrivit. Det är snart dags att laga mat. Sen är den här helgen slut.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.