Fredag kväll den 14 januari och lördagen den 15 januari 2022: Bloody good!


 Kära dagbok…

Kycklingpasta

Underbart gott! Bloody good!

Halvvägs in i helgen, redan. De lediga dagarna går så himla fort, för det är ju alltid tusen och en saker en ska hinna med då. Sånt en inte hinner – eller orkar – när en jobbar. Fästmön hade varit väldig smart när hon var och handlade i torsdags. Hon hade köpte hem mat till fredagskvällen. På så vis slapp nån av oss gå iväg. Matlagningen hjälptes vi åt med. Det vill säga… Jag öppnade en flaska Masi Campofiorin, rev ost, skar vitlök och gjorde grönsakerna. Anna lagade en kycklingpasta med soltorkade tomater. Underbart gott! Eller bloody good, på engelska.

Inte vet jag vad som hände, men vi satt uppe till klockan hade passerat midnatt för länge sen…

∼ ♦ ∼

Så blev det lördag och vi sov, med vissa avbrott, tills klockan var närmare nio. Det blev lite rabalder här på morgonen när Annas insulinpump knäppade sig. Men annars kunde jag passa på att läsa ut en spännande debutdeckare och byta till senaste delen i en väldigt erfaren, tidigare lokal, kriminalförfattares serie.


Korgtassen hade aviserats hummer
så vi strosade bort dit i solens sken. Det följde med några andra ätbara ting hem också, liksom dryck. Annas snälla mamma var ute och rörde på sig och då blev det så att vi hördes av i affären. Jag ska åka och handla större och tyngre grejor i morrn och kanske behöver hon få hem nåt.

Anna tog en extra promenad medan jag skrev. Sen satte vi igång med julsakerna. Det vill säga… jag skulle inte få röra dem, Anna skulle fixa undan ”allt”. Så blev det förstås inte riktigt. Jag plockade ner några stakar och stjärnor, slängde dukar i tvätten, dammade, la på nya dukar, dammsög, möblerade om lite etc. Det blev två vändor till vinden med tre lådor och en säck julsaker. Resten gjorde Anna.

Fast Anna hade ju hjälp av Citrus framför allt. Det höll på att bli så att Citrus hamnade uppe på vinden i en av jullådorna.

Citrus snor runt i en låda

Citrus hjälpte till med julsakerna. Här har hon hoppat i galen låda…

Detta tog större delen av eftermiddagen. Svettigt blev det och jag har svalkat mig med en starköl. Strax blir det dusch. Men det känns verkligen bloody good!

Tisslingarna har haft flera lekstunder idag. Förhoppningsvis sover de lite mer i natt.


Fisksoppa och gratinerad hummer
med en väl kyld P. Lex Prosecco Brut blir det för Anna och mig i afton. Gymnasisten har tre rätter att välja mellan och tar kanske lite av varje.

Kanske blir det en stund framför Stjärnorna på Slottet sen. Det är visst David Lagercrantz dag. Inte nån av mina favoriter, men vem vet, en kan ju bli överraskad. Det kan ju bli… bloody good!

Bitmoji Tofflan Bloody good

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.