Söndag kväll den 16 januari och måndagen den 17 januari 2022: Tagga ner och komma hemifrån en stund


 Kära dagbok…

Framåt söndag kväll kände jag att jag gärna hade varit ledig en dag till. En dag för att bara göra… ingenting. Jag fattar inte att det är ett sånt hetsigt tempo överallt! Pandemin raserar för fullt i samhället. Vi skulle behöva lära oss att tagga ner. När jag var och handlade i helgen noterade jag, på två ställen, att varor liksom tar slut och att det är okänt när hyllorna fylls på. Jag tror inte att vi ska hamstra, men jag tror att vi måste inse att det inte är som tidigare, vi kan inte räkna med att saker och ting finns. Så länge vi har mat på bordet är jag tacksam. En dag kanske vi inte har det.

Igår kväll hade vi mat. På min tallrik hamnade två matvaror – kalkonkorv och bostongurka – som  redan fanns i frys och skafferi (plus senap och ketchup). Nyinköpta var klyftorna och räksalladen. Det går att få ihop måltider. Fästmön är en fena på det! Och på tal om fena fick Gymnasisten varmrökt lax, inte korv, till sina klyftor.

Kalkonkorv och potatisklyftor öl

Jag hade mat på tallriken igår kväll.

Jag skenade upp på vinden med en kvarglömd tomte som jag hittade hängandes i en gardinstång. Resten av kvällen blev det läsning i fåtöljen. Jag läser en bok som har tagit mig från Uppsala ner till Österlen. Tur att en kan resa litterärt. Vi fick förresten besked i helgen om att Jesus Christ Superstar-konserten i Globen är flyttad från mars till maj. Anna hade redan bokat hotell till oss. Kanske blir det så att vi åker till Stockholm ändå och bor på hotell. Det blir ett par dygns miljöombyte och det behöver vi sannerligen. Vi behöver ju inte hänga med en massa annat folk ändå och utsätta oss för smitta, bara komma hemifrån ett tag.

Jesus Christ Superstar m Peter Jöback och Ola Salo

Konserten i Globen är framflyttad ungefär två månader, till maj.


Några som har rest hemifrån
och som samtidigt känner att de har kommit hem är amerikanerna i Allt för Sverige. Vi tittade på säsongsstarten igår. Jag har aldrig följt en hel säsong, men kanske jag gör det nu. Det var väldigt… rörande.

Vi hade tänkt se första delen av The Victim också, men eftersom den började sent och slutade sent och vi skulle upp tidigt får det bli en senare titt på SvT Play. Serien är brittisk och i fyra delar.

∼ ♦ ∼

"Det betyder allt att ha vänner när det blåser snåla vindar" Citat ur Anna Janssons bok Alla kan se dig

Skönt att känna stöd från arbetskamrater.

I morse vaknade vi till ett blåsigt Uppsala. Jag utförde de sedvanliga morgonsysslorna – tömma kattpottor, duscha, äta frukost – innan jag satte mig för att jobba. Den här veckan har jag kalendariet, men det som lägger en stor skugga över hela veckan är ett av onsdagens möten. Skönt då att känna att en har stöd av vänner, arbetskamrater. Lustigt nog fick jag i min roll som kalenderadmin ett mejl från en granne! Bra att jag kunde fixa det h*n behövde hjälp med. Idag hade jag tre möten och alla var på förmiddagen. I morrn har jag mig veterligen bara ett möte. Kanske passar jag på att ta en (halv)timme friskvård då – jag behöver verkligen komma hemifrån, komma ut. Dessutom behöver jag gå till ett apotek och hämta ut medikamenter. Idag blev det soligt, men dagens utflykt gick till soprummet med soppåsar. Inte direkt ”komma hemifrån, komma ut”… Jag har förstås också bäddat och tagit reda på ren och torr tvätt, men det gjorde jag ju här hemma.

∼ ♦ ∼

I kväll händer nog inget särskilt mer än att vi äter schnitzlar (min av fågel), läser och kanske ser nåt TV-program. Himlen har varit rätt blå idag.

Plan flyger på blå januarihimmel

Rätt blå himmel idag. Och ett flygplan!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag kväll den 16 januari och måndagen den 17 januari 2022: Tagga ner och komma hemifrån en stund

 1. Vi pratade också i helgen om att ev ta en weekend nånstans om några månader, får väl avvakta och se hur läget är, vi avstår nog tågresor ett tag till iaf .. here we go again liksom 🙂 Kanske tar vi bilen och åker upp till fjällen och hyr en stuga en långweekend, det får framtiden utvisa.

  Jag kollar också allt för Sverige, alltid intressant att höra historierna bakom.

  Va duktig du var som gick upp med tomten, min julattiralj är fortfarande kvar här nere ..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Hotellet är ju liksom bokat. Visserligen går det att boka av, men… Vår resa till Stockholm tar 45 minuter med tåg, så det funkar nog med munskydd på.

   Det var ett riktigt intressant program, så känslosamt!

   Ibland överraskar jag mig själv… Men jag behöver RÖRA på mig… Hur går det förresten med din fot och din rygg? Kan du röra dig som du ska nu???

   Gilla

   • Det är klart att det går att åka tåg och alla använder kanske munskydd, jag personligen avvaktar några månader när vi inte behöver 🙂
    Rygg 98 % bra, fot 90 % bra, värk borta, bara liite svullnad kvar sen måste den liksom tränas upp igen. Man mår såå mycket bättre av att få röra på sig, och få upp flåset, både för kropp o knopp 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jo men vår Stockholmstripp är inte förrän i mars och förhoppningsvis är läget bättre då. Till dess åker inte jag heller tåg. Jag är mest hemma.
    Skönt att du är på bättringsvägen! Jag ska få hjälp med mina fötter nästa vecka. Åldersförändringar som gör främre delarna av fötterna nersjunkna. 😦 Smärtsamt ibland. Jag vill ju kunna promenera etc. Det är mitt sätt att röra på mig. Passar mig bäst, behöver inte boka tid eller så och dessutom gratis. 😛

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.