Lördag kväll den 8 januari och söndagen den 9 januari 2022: Slutet på ledigheten


 Kära dagbok…

Selfie efter dos 3

Det blir nog munskydd vid mötet den 19 januari, trots tre doser vaccin.

Tänk att det blev bokbyte igår igen! Jag läser som en galning nu, i elfte timmen innan jag ska påbörja en ny termin arbete. Att läsa är ett underbart sätt att träffa nya människor och resa, men det är också fiktion. Jag hade nog behövt få gå till jobbet i morron, inte jobba hemifrån, för att uppleva saker i verkliga livet. Men nu är det som det är med pandemi och ökad smittspridning. Och så har ju min ordinarie chef varit lite wild and crazy och gått emot rekommendationerna och kallat till möte den 19 januari. Nu är jag visserligen trippelvaccinerad, men det har jag sett att det inte hjälper somliga. Dessutom blev jag väldigt sjuk (influensa?) några dagar efter den sista gången den chefen och jag hade ett IRL-möte i december. Jag vet ju att h*n har ett rikt socialt liv med folk och fester och samt en stor familj. Kanske tar jag munskydd på till mötet. Det kan hindra eventuella virus något.

Men åter till bokbytet! Jag lämnade en riktigt jäkla bra tegelsten till deckare igår och bytte till en mindre omfångsrik pocketbok. Tegelstenen gav jag bort i julklapp, pocketboken fick jag. Det är intressant hur litteratur kan vara tung på olika sätt – ibland rent fysiskt, ibland utan att bestå av många sidor. Sen är det bra att varva kriminalromaner med skönlitterära, framför allt historiska romaner delvis baserade på verkliga personer och händelser. Jag läser dock snabbt, även tyngre (innehållsmässigt) litteratur, och är faktiskt nästan halvvägs i julklappsboken.

Böckerna Dagen är kommen och Brudar i svart

Bokbyte från en bok jag gav bort i julklapp till en bok jag fick.

När Fästmön kom hem från jobbet igår var det skönt att bara kunna värma och duka fram maten vi köpt från Mýrtos. Det var mycket gott och vi blev båda ordentligt mätta. Jag åt veganskt, Trädgårdsmästarens gryta. Anna åt samma gryta med biffar. Var sin pyts med sallad och en pyts med fetaoströra kompletterade måltiden. Men det klart. En liten ostassiett och ett glas rött slinker alltid ner – det var ju ändå lördag.


Och för en gångs skull höll Tisslingarna sams
en timme eller två och låg på soffan och halvsov tillsammans, ganska så tätt.

Lucifer och Citrus i soffan

Lucifer och Citrus höll sams en timme eller två igår.

∼ ♦ ∼

Boken Brudar i svart och kaffe på sängen

Söndagsstart.

Söndagen jag vaknade till var en ganska trist dag. Min sista lediga på ett tag, dessutom. Men det finns saker och personer jag längtar efter när det gäller arbetet, så jag är inte totalt deprimerad. Det ovan nämnda mötet har jag dock stor ångest inför. Jag är glad och tacksam att min nuvarande chef är med också.

Jag kunde sova lite längre i morse, ända till klockan åtta, ungefär. Då blev det som vanligt läsning och kaffe på sängen. Mellan varven tömde jag kattpottor på skit, fyllde på sand och sopade, fördelade medicin och tog reda på gårdagens tvätt också.

Annas snälla mamma ringde på förmiddagen och vi pratade ganska länge. Det är trevliga samtal och aldrig nåt gnäll, bara roligt att få höra vad som hänt sen sist.

∼ ♦ ∼

Jag har varit och handlat och pratat en stund med grannen som sitter i rullstol och hjälpt till att fixa en hissdörr som fastnat nere på källarplan. I eftermiddag blir det läsning och sudoku. I kväll äter vi libanesiskt till middag. Det blir en bra avslutning på en fin ledighet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 8 januari och söndagen den 9 januari 2022: Slutet på ledigheten

 1. Ja, nu börjar det bli som vanligt igen, hela arbetsveckor, men det är skönt på nått vis med struktur. Möte IRL kanske kan funka om man inte är så många och sitter på bra avstånd. Man börjar bli lite trött på denna pandemin nu, men jag är fortsatt försiktigt och besöker jag ställer där andra finns väljer jag när det är lite folk ..
  Jag har ju sett att dottern med familj ändå blev sjuka när dom hade covid trots att dom tog sina andra sprutor i slutet av september, så man vill inte gärna ha den där smittan om man inte behöver.. det tog dom en och en halv vecka att bli så pigga så dom ville ge sig ut igen, med eftersläntrande hosta..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi var ute och åt igår, men det var väldigt ”luftigt” på restaurangen. Och det viktiga IRL-mötet blir ett Zoommöte nästa vecka. Mer om detta i kvällens inlägg!
   Nä nu gäller det att man är försiktig, tvättar händerna, håller avstånd etc. Jag har alltid munskydd med mig i jackan – i fall att…
   Lite rostiga var vi på jobbet i morse, men nu är vi igång i alla fall. 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.