Juldagens kväll och Annandag jul 2021: Det slinker ner


 Kära dagbok…

Självklart blev det julmat även på juldagen. Vi gjorde vårt bästa för att äta upp den mat som kvar kvar i skålar, burkar och pytsar, men tabberas blir det inte förrän i kväll på annandagen. Men det blev ett par tallrikar fulla av fet och god mat som sill, lax, ägghalvor, potatis och Janssons frestelse – och för min del, Fästmöns kycklingbullar. Var sin julöl samt knäcke med ost och ett par snapsar slank också ner.


Sen var det gott att själv slinka ner i fåtöljen
med en assiett julgodis och bara mysa framför TV:n. SvT startade serien En kunglig affär och den såg vi först. I kväll ser vi andra delen. Därefter kom den sjätte delen av den tjugoandra säsongen av Morden i Midsomer – otroligt dåligt annonserad i förväg. Det var rena turen att vi inte missade den.

∼ ♦ ∼

Benvittring och kaffe på sängen

Benvittring och kaffe på sängen startade jag med på annandag jul.

I morse kunde vi båda sova lite längre. Min annandag startade som en sedvanlig ledig dag, med kaffe på sängen och läsning. Jag har kommit en bra bit in i första julklappsboken och den är spännande.

Det var ytterligare en kall dag vi vaknade till, men den var också solig. Vi bestämde oss för att ta en promenad även idag. Men först telefonerade vi med Annas snälla mamma.

Vi gick ungefär fyra kilometer. Kinderna blev rosiga av kylan, nästipparna isiga och fingrar, tår och lår iskalla. Det var gott att komma inomhus sen och värma sig med en glögg och en trio pepparkakor. Det blev en sorts förfika till annandagsfikat som var… enormt.

Men… nånting hade skett medan vi var ute. Nån/några hyser uppenbarligen en aversion mot halmbockar. Vår fina bockparad var nermejad, utan pardon.

Någon har vält alla halmbockarna

Nån/några gillar uppenbarligen inte halmbockar…

Vi har suttit och läst i våra julklappsböcker, jag har skrivit lite här och Anna har mobilsurfat. Nu hör jag hur hon rafsar i ekbyffén, troligen efter nåt att värma sig med.

I kväll blir det tabberas på julmat, i morrn kväll är vi bortbjudna på middag till Annas snälla mamma. Både Anna och jag är ju lediga.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.