Annandag jul och en annan dag måndag 2021: Eldigt, tabberas och litterär värme


 Kära dagbok…

Det har varit och är ganska kallt i Uppsala under julen och även nu, en annan dag måndag. En vit jul var fint, men för min del räcker det och blir över.

Igår grävde Fästmön fram en av våra två eldslyktor. Bränsle fanns och lyktan eldades såväl i Salen som vid middagsbordet. Vi gjorde för övrigt tabberas på julmaten – förutom på skinkan, som jag inte äter och Anna inte så gärna äter. Vi försöker ge bort av den.

Kvällen i övrigt ägnade jag åt att se andra delen av En kunglig affär samt läsa. Citrus låg först på ryggstödet till Annas fåtölj och sen i hennes knä. Härligt med en varm kisse.

Citrus på ryggstödet till Annas fåtölj

Härligt med en värmande kisse.

∼ ♦ ∼

Mer än halvvägs i första julklappsboken och kaffe på sängen

Mer än halvvägs i första julklappsboken!

För egen del värmer jag själen med böcker och läsning. Inget har ändrat sig sen sist, alltså. I morse insåg jag att jag har läst mer än halva första julklappsboken. Den är bra.

Jag var iväg och pantade tomglas och handlade lite på Korgtassen, idag utan munskydd. Nu smittar jag inte längre, det är jag säker på, trots att näsan fortfarande är ömsom täppt, ömsom rinner.

Det blev en fika på eftermiddagen medan jag körde dagens andra maskin tvätt. Soprummet har jag besökt också och diskmaskinen är tömd.

I kväll blir det varken matlagning eller disk hemma, för vi är bortbjudna på middag till Annas snälla mamma. Dit ska vi promenera om en liten stund.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Annandag jul och en annan dag måndag 2021: Eldigt, tabberas och litterär värme

 1. God fortsättning, skönt att åka bort och bli bjuden på middag, här blev pizza idag 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Gott slut på det gamla året! 😁
   Vi har fått trerätters så nu är magarna rejält utspända. Skönt att kunna promenera både dit och hem. 👍🏻💪🏻🦵🏻🦶🏻

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.