Mitt bokår 2021: November, november


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i november 2021.Novembermörkret har sänkt sig över Uppsala 
och världen. Det är sån tur att jag har böckerna, för det är fortfarande genom läsningen och litteraturen jag både reser och får stimulans. Just nu händer det inte många bra saker i mitt liv. Det behöver inte vara action jämt, men stimulans för själen är nåt jag behöver för att inte… vissna. Så TACK bästa böcker, för att ni gör mitt liv inte bara uthärdligt utan också förgyller det!


Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

November månads böcker 2021:

Louise Pennys bok Summan av alla synderÅsa Larssons bok Fädernas missgärningar

Aline Lilja Gladhs bok SkampärlornaBjörn Hellbergs bok Lastbart

Fredrik Virtanens bok Utan nåd en rannsakningMons Kallentofts bok Blickfångarna

Jonas Gardells bok Ett lyckligare årMian Lodalens bok Lesbiska ligan

Påbörjad i november:

Mariette Lindsteins bok Bortom Dimön


Den första boken jag läste ut i november
var en kriminal-/spänningsroman (Summan av alla synder). Jag läste ytterligare fyra stycken kriminal-/spänningsromaner (Fädernas missgärningar, Skampärlorna, Lastbart, Blickfångarna). Jag läste också två romaner med HBTQ-tema samt biografiskt innehåll (Ett lyckligare år, Lesbiska ligan: en sann kriminalhistoria). Det blev en självbiografisk bok (Utan nåd – en rannsakning).

Av de böcker jag läste i november är sju (Fädernas missgärningar, Skampärlorna, Lastbart, Utan nåd – en rannsakning, Blickfångarna, Ett lyckligare år, Lesbiska ligan: en sann kriminalhistoria) skrivna av svenska författare (Åsa Larsson, Aline Lilja Gladh, Björn Hellberg, Fredrik Virtanen, Mons Kallentoft, Jonas Gardell, Mian Lodalen). En bok (Summan av alla synder) är skriven av en kanadensisk författare (Louise Penny). Sex av novemberböckerna ingår i serier (Summan av alla synder, Fädernas missgärningar, Skampärlorna, Lastbart, Blickfångarna, Lesbiska ligan: en sann kriminalhistoria).

Jag köpte tre av novemberböckerna nya inbundna (Summan av alla synder, Fädernas missgärningar, Ett lyckligare år). En bok köpte jag inbunden second hand (Utan nåd – en rannsakning). Jag fick tre böcker nya inbundna (Skampärlorna, Blickfångarna, Lesbiska ligan: en sann kriminalhistoria). En bok lånade jag (Lastbart).

Sammanlagt läste jag åtta böcker i november 2021. Av dessa fick fyra högsta omdöme (Summan av alla synder, Fädernas missgärningar, Skampärlorna, Lesbiska ligan: en sann kriminalhistoria). Lika många böcker fick högt omdöme (Lastbart, Utan nåd – en rannsakning, Blickfångarna, Ett lyckligare år).

Den bok jag läste i november som jag tycker var den bästa denna månad är 

Lesbiska ligan: en sann kriminalhistoria av Mian Lodalen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.