Tisdag kväll den 9 november och onsdagen den 10 november 2021: Effektivitet kontra störningsmoment av det trevliga slaget


 Kära dagbok…

Citrus tog en selfie

Citrus hängde med oss – och passade på att ta en selfie med min mobil, minsann!

Jag var rätt trött på tisdagskvällen. Jag hade ätit en lagad lunch (bara att laga var utmattande – SKOJAR!) och nöjde mig med kaffe och mackor till kvällsmat. Det var mycket att stå i under dan, även om jag inte gjorde allting själv. Inte hade det blivit så bra om jag hade gett mig på att sätta upp bänkbelysningar och göra nya uttag… Men jag flyttade möbler och grejor, dammsög och sopade och sen jobbade jag förstås däremellan. Jag är mer effektiv när jag är hemma och jobbar. Trots hantverkare och katter är det färre ”störningsmoment”. Samtidigt kan ju ”störningsmoment” som trevliga kollegor vara ganska kul på jobbet. Katterna sökte mitt sällskap hela dan och kvällen. Lucifer var ganska uppskrämd efter borrandet och Citrus hängde med Fästmön och mig i soffan på kvällen. TV:n var för omväxlings skull påslagen, men jag läste mest. Nu är det inte många sidor kvar i min bok på gång och den är riktigt, riktigt spännande.

∼ ♦ ∼

Onsdagen var till skillnad från tisdagen varm, över tio grader. Jag var lat och tog bilen även i morse eftersom jag hade tung ”packning”. Kanske tar jag bilen i morrn också eftersom samma packning som i morse ska med hem då efter jobbet. På fredag ska jag nämligen jobba hemifrån igen. Även om jag är mer effektiv hemma, föredrar jag att jobba på jobbet trots allt. Jag vill skilja på jobb och privatliv. Sen vill jag helst gå också, men ryggen pallar inte att bära tungt. På måndag måste jag ta bilen igen för då ska garaget städas i tre timmar under förmiddagen. På jobbet är det fri parkering för tillfället och fram till årsskiftet. Annars kostar det fem miljoner att betala för parkering nånstans i den här stan – bilen kan inte stå i garaget när det städas.

Grön kvist på skrivbord

Huskur eller är nån bara på grön kvist?

I morse hade jag sällskap upp i hissen av rektor, minsann. Han var riktigt trevlig och social att prata med, även om vi höll oss till ytliga ämnen som väder och kläder. På avdelningen var det rätt tomt när jag anlände. Kollegan som brukar sitta mitt emot är sjuk och det är trist att inte kunna slänga några ord och enkelt kunna prata jobb under arbetsdan om det behövs. Jag hoppas kollegan blir frisk snart. Kanske den gröna kvisten jag noterade på ett skrivbord var nån sorts… huskur?

Den första kvarten av arbetsdan fick jag för övrigt ägna åt att försöka ställa in skrivbordsstolen så att den funkar för min rygg. Nån hade uppenbarligen roat sig med att flytta runt stolarna igår. Det är ett gissel att inte ha fasta platser, det går åt mycket tid till inställningar och installationer av utrustning, men jag skriver upp det som arbetstid. Och på tal om inställningar uppdaterade jag min gamla iPhone i morse till iOS 15.1. Jag vågade efter att ha haft en chattdialog med Applesupporten häromdan. Mobilen känns mycket piggare och jag har plötsligt fått betydligt mer arbetsminne. Det blev till att uppdatera jobbmobilen också som även den är en SE, men en nyare modell, förstås.

Fish n chips

Korvkioskmat till lunch.

Arbetsdagen ägnade jag åt det vanliga, det vill säga besvara mejl, uppdatera, korrekturläsa, leta trasiga länkar, möten etc, allt med avbrott för korvkioskmat till lunch. (Nej, restaurangen i huset lämnar ett och annat att önska, men valet var ju mitt.) Jag fick också i uppdrag att rycka in i en annan enhet på avdelningen igen för att hjälpa till med nåt akut. Det känns som om alla går på knäna just nu och många är sjuka.

På eftermiddagsmötet hade jag en kort dragning om kommunikationsplanering. Därefter påbörjade vi en kommunikationsplan för ett pågående projekt. Sen blev det tårta… Så nej. Idag har jag inte ätit nyttigt och på fredag lär det vara plus på vågen.

Chokladtårta

Sen blev det tårta…

∼ ♦ ∼

När jag kom hem efter jobbet gav jag katterna mat, bäddade och fixade kaffe medan Anna gick och handlade. Nu blir det snart mackor till kvällsmat.

∼ ♦ ∼

Jag har för övrigt anmält mig till två författarträffar/-samtal arrangerade av Akademibokhandeln här i centrum. Den första träffen går av stapeln tisdagen den 23 november och då är det Jonas Gardell som ska babbla om sin senaste roman (ja, jag tror han babblar en hel del…). Den andra är på torsdagen samma vecka, det vill säga den 25 november. Då pratar Christer Nordström om sin minnesbok av Ulf Broberg. 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 9 november och onsdagen den 10 november 2021: Effektivitet kontra störningsmoment av det trevliga slaget

  1. uppsalaewa skriver:

    När jag skulle boka kvällarna var det redan fullbokat! Det har inte hänt mig vid tidigare författarkvällar. Hoppas det blir riktigt bra!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.