Måndag kväll den 8 november och tisdagen den 9 november 2021: Ljus i vårt hus och diverse upphittat


 Kära dagbok…

Mackor kaffe och boken Fädernas missgärningar

Jag hann med kvällsmat också.

Ganska effektiv var jag igår kväll. Jag inte bara dammsög, plockade ur diskmaskinen och gick med sopor, jag skrev ett yttrande över en detaljplan också. Visst var jag trött efter en natt med dålig sömn och en arbetsdag, men allting går utom tennsoldater och små barn, du vet.

Det blev tid för kvällsmat (mackor, kaffe och litteratur) och läsning också. Katterna var både busiga och hungriga hela kvällen. Lucifer är inte alltid så snäll mot sin syster som är mycket mindre än han.

Fästmön slutade klockan 20 och hade väl haft en rörig kväll på jobbet. Men det gick, det också, det måste bara gå. Även igår kväll fick TV:n vara avstängd. Det har blivit sämre och sämre i TV-tablån och det var länge sen jag slutade köpa TV-tidningen varje vecka. 

∼ ♦ ∼

I morse skulle Anna iväg för att börja jobba klockan sju. För egen del jobbade jag hemifrån, i sällskap av elektrikern och katterna. Elektrikern från J & C El AB anlände en kvart över sju och vi fick fina, moderna och nättare bänkbelysningar i köket med två uttag i vardera armatur. Utöver det blev det ytterligare ett uttag i köket. Vi ville också ha ett till uttag i Salen och ett i sovrummet. Elektrikern hade inte rätta grejor till vare sig uttagen eller till lampan över köksbänken där vi tidigare inte haft nån belysning och åkte iväg för att köpa det han behövde. Så smidigt! Lampan över diskbänken gav ett väldigt starkt ljus – och avslöjade att där behövde göras rent. Tisslingarna gillade inte porttelefonen, men kom fram och hälsade på elektrikern. När han var iväg för att handla vågade de sig ut i köket, för se nyfikna var de på hans grejor… Men sen när han borrade försvann de som en avlöning.


Det kom fram diverse annat smått och gott också
när jag flyttade på möbler för att elektrikern skulle komma åt att dra ledningar. (OBS! Upphittade livsmedel är ej med på bild.) Tur att de nya uttagen fungerar, jag har provat samtliga, bland annat med dammsugaren.

 

Snö i Uppsala 9 nov 2021

Det snöade i Uppsala i morse. Sen regnade det bort från lunch och på eftermiddagen.

På förmiddagen började det snöa ymnigt. Från lunch regnade snön bort. Det kändes helt OK att stanna kvar hemma och fortsätta jobba. Hantverkaren var väldigt smidig och jag kunde jobba bra här hemma, till och med delta i Zoommöte. Vid tio-tiden var han färdig och då grep jag mig an ett korrektur, bland annat. Sånt som kräver lite mer koncentration och tystnad.

Det var en fröjd sen att laga lunch i ett väl upplyst kök. Jag åt makaroner och kycklingkorv. I kväll blir det mackor och qwarj. Jag har jobbat hårt idag, både hemma och jobbmässigt, så jag förtjänar att sitta ner med min bok på gång och läsa. I skrivande stund har jag väl en 140 sidor kvar.

Makaroner och kycklingkorv och en bok

Jag lagade lunch i ett väl upplyst kök.


Citrus
har busat sig trött med alla leksaker
som jag hittade när jag drog fram soffan för elektrikern. Bäst gillar hon en liten silvrig julgranskula. Den bär hon omkring i munnen som en hund, men nu har hon visst busat bort den igen. Lucifer håller fortfarande på att hämta sig efter borrchocken. När det var som värst låg han och tryckte under/bakom mitt skrivbord, upptryckt mot fönstret i Bokrummet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 8 november och tisdagen den 9 november 2021: Ljus i vårt hus och diverse upphittat

  1. Skönt med ny belysning😊Min äldste utbildar sig till elektriker, han kommer nog ha att göra, tror jag. Kram🤗

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.