Måndag kväll den 25 oktober och tisdagen den 26 oktober 2021: Kastanjemän, äggmän och platta paket


 Kära dagbok…

Joråsaaatteeehhh… Nog firade jag Världspastans dag ordentligt igår. Det var en rejäl portion som tinades och värmdes i micron. Gott var det också, men jag åt alldeles för mycket. Vågen lär inte vara nådig den här veckan heller.

Pasta med kycklingfärssås

Jag firade Världspastans dag ordentligt.


Efter maten drabbades i alla fall jag av paltkoma. Fästmön
åt mer normal portion och blev inte lika proppad som jag. Men hon fick inte sätta sig i sin fåtölj efter middagen för där låg herr Katt. Fröken Katt låg och myste i Zebrafåtöljen till dess att brorsan körde bort henne.

 

Kvarg med äpplen och boken Kastanjemannen

Kvällsgott!

Vi hade TV:n på i bakgrunden, men jag satt och läste en stund och det var skönt och avkopplande. Jag hann också påbörja ett inlägg om Netflix-serien jag nyss har sett och boken jag läser just nu.

Anna försvann ut i köket och rätt som det var slog klockan qwarj. Till gårdagens qwarj med vaniljsmak serverade Anna varma äppleskivor med kanel och havregryn. Mums! Men åter igen… vad ska vågen säga på fredag???

∼ ♦ ∼

Tisdagen var mörk och mulen, men ganska ljummen. Jag flåsade upp till jobbet på 20 minuter (en tredjedel av promenadvägen är i princip uppför). Jobbigt, men jag känner att det är väldigt bra för mig. Även idag kom jag ihåg lunchlådan, i morse kompletterad med en Äggman av Anna.

Ägg med påritat ansikte

Jag fick en Äggman av Anna.

 

Ny jobbmobil

Äntligen fick jag en ny jobbmobil!

Prick klockan åtta knackade jag på hos supporten för att lämna min gamla mobil och få en ny. Jag har valt samma modell fast en nyare variant, förstås. Min gamla går nog inte att uppdatera snart, så det var skönt att få byta ut den. Detta gäller även min privata mobil. Det handlar inte om att jag är snål, bara sån jävla teknisk idiot. Det är det som stoppar mig från såväl mobilbyte som datordito.

Förutom detta hade jag bara ett möte idag och det var ganska skönt. Jag roddar våra kalendarier och ta i trä har det hittills gått bra – mycket tack vare mina goda arbetskamrater. När jag var nere på plan ett och hämtade min nya mobil träffade jag några ”gamla”, goda arbetskamrater också. Det blev några korta, trevliga samtal, men sen ville jag upp till plan tre. Jag mår inte bra av att vistas längre stunder på min ordinarie arbetsplats.

∼ ♦ ∼

På förmiddagen fick jag sms att mitt bokpaket hade levererats till ytterdörren. Och kan du tänka dig, kära dagbok, det var de två böckerna jag nätshoppade i helgen som redan hade levererats. Anna fick den ena och jag fick den hett önskade tolfte delen i Gamache-serien. Den ska jag bläddra i nu i kväll.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 25 oktober och tisdagen den 26 oktober 2021: Kastanjemän, äggmän och platta paket

  1. Det är kul med nya fräscha IT prylar…men, först skall man behärska dom också 🙂 jag brukar välja samma typ i nyare upplaga, enklast så 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.