Tisdag kväll den 26 oktober och onsdagen den 27 oktober 2021: Kastanjer, synder och summan av (hushålls)arbete


 Kära dagbok…

Kycklingwok

Lite för mycket soja på tisdagsmiddagen, men annars var den god.

Plötsligt var det tisdag kväll och jag var skittrött och yr. Men det stod ett mindre sopberg i hallen, så jag erbjöd mig att åka ner med det till soprummet. Därefter läste jag fyra handlingar till styrelsemötet nästa vecka. Inget att erinra där. Och lika plötsligt som det blev kväll blev det middagsdags. Fästmön hade vänligt nog köpt en låda kycklingwok till mig. Tyvärr hällde jag på lite för mycket soja på den så maten blev för salt. Annars var det gott.

Anna äter så lite, tycker jag, men hon säger sig ha full koll på sina poäng och hur mycket hon får äta. Hon går ner i vikt, mycket mer än jag som inte följer några direkta riktlinjer annat än mina egna (inget godis och fikabröd i veckorna, mindre portioner, inget ätbart på vardagskvällarna efter middagen annat än kvarg och bär, promenader till och från jobbet etc). Dessutom bryter jag mot mina riktlinjer, särskilt den senaste tiden med allt svullande i Gimo. Efter två dagar på Gimo herrgård hade jag gått upp nästan ett kilo. Samtidigt… jag vägde i fyra, fem kilo mer efter sommaren när jag började de små åtstramningarna i tillvaron. Fyra, fem kilo ner är inget att förakta, men jag borde gå mer minst 20 kilo totalt sett och det lär inte hända eftersom jag både bryter mot mina riktlinjer och svullar rätt bra under helgerna. Och då är jag inte i Gimo…

Boken Kastanjemannen och kvarg med bär

Kastanjer i qwarjen..?

På tal om att svulla uppmärksammade mig Nillan på att programmet Halv åtta hos mig är från Motala den här veckan. När jag såg det hade kvällens program redan börjat, så jag kollade måndagens och tisdagens avsnitt på TV4 Play via mobilen, med lurar i öronen. Det gick bra.

Vidare läste jag en del. Bären i gårdagskvällens qwarj liknade faktiskt kastanjer… Kanske låter jag boken jag läser ta över mina sinnen. Undras hur det blir med nästa bok på tur. Det blir nämligen en av dem som jag fick hem igår. Boken har titeln Summan av alla synder

∼ ♦ ∼

Onsdagsmorgonen var fuktig, men det regnade inte när jag gick till jobbet. Katterna hade väckt mig och jag gav dem mat. Det verkade inte vara det de ville ha. Jag tror att de saknar mänskligt sällskap – jag har ju jobbat hemifrån så länge. Nu jobbar visserligen Anna många kvällar och jag bara dagtid, men det händer ju att en inte alltid är hemma när en är ledig heller. Vissa av oss (inte jag) ska ut och resa i november, ett försenat höstlov, minsann. Jag tar inget annat höstlov nästa vecka än att jag bara jobbar fyra timmar på fredagen och jobbar dessa hemifrån liksom hela dagen på tisdag.

Utsikt över ån från St Olofsbron

Fuktig onsdagsmorgon. Här stannade jag till på S:t Olofsbron och fotade.


När jag kom till jobbet upptäckte jag snart
att jag inte åt mina filer. Jag hade inte behörighet till mina egna filer, som min ordinarie avdelning har lagrat på en särskild server. Nåja, jag kunde öppna alla program och jobba i alla fall, men nådde inget jag redan hade skrivit, så att säga – på hela jävla förmiddagen.

Två möten hade jag idag. Tyvärr blev lunchmötet med tillhörande avstämning inställt och framflyttat tre veckor och nån lunchlåda hade jag inte med mig. Jag gick/åkte hiss ner med en kollega till restaurangen och åt mandelfisk. (Ingen bild, jag var för stressad.)

Under eftermiddagen satt jag därför och jobbade under ett möte. Jag hann nästan helt och hållet göra förmiddagens jobb på en och en halv timme. Men det var ju inte så bra att göra det under ett möte, förstås.

∼ ♦ ∼

Det regnade under större delen av arbetsdagen, men för en gångs skull blev vädret bättre nära hemgång. I kväll tar jag itu med strykhögen som har växt så mycket att den hänger över kanten till strykkorgen. För att summan av hushållsarbete ska vara konstant tvättar jag lite också, typ ett par maskiner. Anna har gjort ren en av kattpottorna samt runt omkring den och bytt underlag. Sååå behövligt och sååå bra att hon gjorde det, tycker jag och Tisslingarna.

Katterna Citrus och Lucifer i Zebrafåtöljen

– Bra gjort, mamma, tycker Tisslingarna. Nu kan vi slappa i fåtöljen.

∼ ♦ ∼

Och solen gick ner bakom Blåsenhus även idag… Nån sockerfri qwarj fanns inte att köpa på ICA City, så jag får klara mig på mackor och kaffe till kvällsmat.

Solnedgång bakom Blåsenhus

Solen gick ner bakom Blåsenhus när jag gick hem.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 26 oktober och onsdagen den 27 oktober 2021: Kastanjer, synder och summan av (hushålls)arbete

 1. Jag försöker också hålla mig till nyttigheter i veckorna – och – tjöta på med lite extra motion emellanåt. Jag hade lagt på mig 3 kilo sen coronan började, nu har jag tagit mig tillbaka till hur det vägdes då. Hoppas kunna plocka bort ett antal till, men..hoppas kan man 🙂

  Ja, men alltid kul att se sina hemtrakter när dom dyker upp, nu dags för dagens program 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är så svårt att gå ner, tycker jag! Jag försöker äta bättre, mindre, nyttigare – och röra på mig mer, men… inte händer det mycket. Och DET beror väl på att jag svullar om helgerna… 😦

   Jättekul! Så glad att du tipsade mig. De måste ju ha filmat i somras, kanske när jag eller vi var där! 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.