Söndag kväll den 24 oktober och måndagen den 25 oktober 2021: Vad är väl en bal på Slottet..?


 Kära dagbok…

Två par skor på hallmattan

Två par killskor och två killar till bordet igår.

Det blev en trevlig middag igår på söndagen. Fästmön och jag hade två killar till bordet, vilket ju är ovanligt. När Citrus upptäckte att Biografmaskinisten klivit innanför ytterdörren gjorde hon ystra krumsprång genom Salen ut i hallen. Du vet väl, kära dagbok, att Biografmaskinisten var barnmorska när Tisslingarna föddes? Säkert har de ett särskilt band dem emellan.

Anna lagade god mat som vanligt. Hon till och med stekte på mina upptinade kalkonbitar så de smakade nygjorda. Vi fick även härlig och höstlig dessert i form av äppleskivor med kanel och havregryn samt glass till


Men tyvärr plågades Anna av huvudvärk och illamående
under eftermiddagen och kvällen. För egen del plågas jag av en orolig mage. Men vi såg sista avsnittet av Kastanjemannen på Netflix och sen gick vi och la oss. Jag hade en intention att läsa några kapitel i boken Kastanjemannen. Det blev inte mycket läst, för jag var astrött. Men jag har ändå kommit en bra bit in i romanen. Av de 558 sidorna har jag läst 68 sen igår.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan håller tummarna

Det var roligt att publicera! Hoppas det blev rätt också…

I morse var det sex grader. Ganska behaglig temperatur att promenera i upp till jobbet – denna gång med matlådan i ryggsäcken! Jag har varit orolig för en ny arbetsuppgift jag ska ha ansvar för den här veckan, men jag har så snälla och hjälpsamma arbetskamrater så du anar inte, kära dagbok. En av dem sa att jag kunde komma och fråga om varenda liten grej till att börja med om jag kände mig osäker! Mellan mötena idag fick jag kika över axeln på förra veckans redaktör. Efter lunch provade jag själv under överinseende – och jag tror att jag fick till det. Vidare fick jag fotona till en artikel som hade varit färdigskriven och översatt ett tag och kunde publicera den på intranätet. Kul att äntligen få producera något, det känns som om det var länge sen.

Arbetsveckan i övrigt består förstås av möten, som vanligt. I morrn har jag bokat en ny tid för att få en ny jobbmobil. På onsdag har jag ett avstämningsmöte inklusive lunch med ett par kollegor på min ordinarie avdelning.

∼ ♦ ∼

blodpenna

Jag har ett större korrekturuppdrag på ingång.

Jag hoppas att Anna inte håller på att bli sjuk eller så. Precis som jag känner hon sig nog av och till ganska stressad av olika skäl. Tyvärr har vi inte höstlov nästa vecka som Gymnasisten, men jag är i alla fall ledig halva fredagen den 5 november. Vidare tänkte jag nog jobba hemifrån ett par av dagarna i den veckan (nästa, alltså). Jag får troligen det där stora korrekturuppdraget då och då passar det bäst att sitta hemma. Den här fredagen ska jag gå och klippa mig, vilket är behövligt. Nästa vecka är det för övrigt dags för styrelsemöte igen på onsdagskvällen. Vi tidigarelade det för att få handlingarna till årsmötet klara i tid för utskick. Dagen innan ska det vara inspektion av element och fönster också, men det gör vaktmästaren tillsammans med ordföranden. Anna och jag kan inte vara hemma då för jag har bokat en gemensam tid för oss för att ta tag i en del papper.

∼ ♦ ∼

Men det är nästa vecka och nu är det den här veckan. Idag är det Världspastans dag, fick jag veta, så jag äter därmed alldeles rätt middag. Fast på bilden nedan ser det ju inte precis ut som om det finns nån pasta. Men det gör det – under kycklingfärssåsen!

Kycklingfärspasta

Kycklingfärssås – med pasta under.


Vidare har jag fått besked om att
mina två nätshoppade böcker är skickade och på väg. Fakturan har jag lagt in för betalning. Hurra!

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… vad är väl en bal på Slottet? Jag vet faktiskt inte, för jag har inte dansat i den rosa byggnaden. Men jag har klarat av en ny arbetsuppgift idag och lärt mig ytterligare en. Hurra för det också!

Utsikt mot Uppsala slott

Vad är väl en bal på Slottet..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag kväll den 24 oktober och måndagen den 25 oktober 2021: Vad är väl en bal på Slottet..?

 1. Trevligt med lite ”barn” runt middagsbordet 🙂

  Nä någon bal på nått slott har jag aldrig varit på jag heller, och inget jag saknar 🙂 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja äldsten ser en inte så ofta numera när vi jobbar så olika tider (han jobbar mest kvällar och sent).
   Kan inte tänka mig nån av oss uppklädd i balklänning, kan du? 😛

   Gilla

 2. Så skönt med hjälpsamma kollegor! Och en sambo som lagar god mat😍

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.