Lördag kväll den 23 oktober och söndagen den 24 oktober 2021: Spänningar!


 Kära dagbok…

Vilken spänning det har varit det senaste dygnet! Naturligtvis talar jag om fiktiv spänning – eller snarare i plural – fiktiva spänningar. Mest fiktiva i alla fall. Det blir ofta… andra sorters spänningar när Fästmön ska prova ett recept hon inte har använt (så mycket tidigare). Då portas jag och Tisslingarna från köket. Försöker vi visa oss där riskerar vi verbala påhopp, mest. 

Men gårdagens portning var så värd! Anna lagade en god pastarätt med kyckling och soltorkade tomater. Jag drack ett glas Amicone till. Lite senare på kvällen blev det var sitt glas till några bitar ost och kex. Och tre delar av Kastanjemannen på Netflix. Nu har vi den sjätte och sista delen kvar att se och det blir troligen senare i kväll.

Annas kycklingpasta med soltorkade tomater Amiconevin i glaset

Annas kycklingpasta med soltorkade tomater samt Amiconevin i glaset.

∼ ♦ ∼

Det blev sen sänggång för att vara mig. Trots att jag var så lässugen vann ögonlocken i tyngd och jag somnade som en sten. I morse var nog klockan närmare nio när jag vaknade. Men då läste jag ut den otäcka boken om en liten pojkes osynlige vän och bytte till en bok om en seriemördare som lämnar barnagjorda kastanjegubbar vid sina offer. Den senare är boken som serien vi ser på Netflix baseras på. Det ska bli spännande att testa att göra tvärtemot vad jag brukar göra. Nu såg jag alltså tv-serien först och läser boken efteråt. Kanske ändrar det min inställning att böcker alltid är bättre..? I alla fall från alltid till… oftast..? Eller? Vi får se.

 

Jobbdator

Jag jobbade lite på jobbet idag.

Anna har bjudit hem Biografmaskinisten på middag till i kväll, men föredrog att gå och handla middagsmaten på egen hand idag. Min mat togs fram ur frysen och tinades. Jag tog reda på gårdagens rena och torra tvätt innan jag tog jobbdatorn och min jobbtröja på en åktur i bilen. Det blev en omväg till jobbet eftersom bilen behövde köras samtidigt som jag tog dit grejor som jag därmed slipper släpa på i morgon bitti när jag ska gå. Jag passade på att jobba lite och skriva lite när jag ändå var där.

Det har varit en grå och rätt trist söndag. Regnade gjorde det på förmiddagen, men när jag var ute var det mest mulet och fuktigt i luften. En riktig sovardag, enligt mig och Citrus. Jag skulle gärna sova lite till för att slippa vissa spänningar. Min huvudvärk har i alla fall förflyttat sig från mitt huvud till Annas. Hmmm…

Citrus sover mot kattkuddar

En riktig sovardag, tycker Citrus.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.