Den osynlige vännen Del 1


Ett inlägg om den första delen av en läskig bokduo.Stephen Chboskys bok Den osynlige vännen del 1Även min sambo köper och läser böcker. 
Ganska ofta har vi samma litterära smak. Jag lockades mycket av omslaget till Stephen Chboskys bok Den osynlige vännen Del 1 som Anna tog sig ganska god tid att läsa. I höst blev det min tur att låna boken och läsa den. Det var egentligen då jag upptäckte att det var den första delen av två. Del två nätshoppade jag igår. Ett gott tecken, eller hur?

Boken inleds med en kort berättelse om lilla David Olson, men sen går åren och Christopher Reese, sju år, och hans mamma är centralfigurer. De två lämnar mammans hårdhänte sambo för att skapa sig ett nytt liv i en liten stad i Pennsylvania. De har dåligt med pengar och mamman är fantasifull för att klara tillvaron. Men en dag försvinner Christopher. Han är borta i sex dagar innan han plötsligt kommer ut ur skogen. Han verkar helt OK, förutom att han inte minns var han har varit och vad han har varit med om. Ganska snart upptäcker emellertid pojken att han vet och kan saker som han inte visste och kunde tidigare, till och med sånt han inte borde veta. Plötsligt är Christopher och hans mamma i stor fara – för att inte tala om människorna i resten av staden…

Visst ger den här boken starka Stephen King-vibbar! Författarna delar inte bara förnamn. Den här boken har ganska typiska King-beröringspunkter: den är läskig och spännande och innehåller en del övernaturliga inslag samt har en liten pojke som centralfigur.

Men det här är bra, riktigt bra och inte alls nån kopia. Författaren lyckas dra in mig i den otäcka berättelsen precis som Christopher dras in i nåt han inte förstår. Jag vill bara läsa och läsa och läsa. En riktig bladvändarskräckis, med andra ord. Perfekt läsning så här på hösten. Det rådde ingen tvekan om att den andra delen skulle införskaffas, för boken slutade med en cliffhanger, förstås.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.