Senare delen av måndagen den 23 augusti 2021: Allt lustigt är inte fint, men somligt kan vara användbart


 Kära dagbok…

Det blev en liten utflykt i eftermiddags för Fästmön och mig. Vi besökte Återbruket och Helping Hand. En kan säga att jag blev inspirerad när jag var i Motala. Men allting som säljs är långt ifrån fint. Vem i hela världen skulle till exempel vilja ha ett par kopulerande grisar som salt- och pepparkar? Nåja, den som vill det hittar grisarna på Återbruket. Jag köpte dem inte.

Kopulerande grisar för salt och peppar

Vem vill få salt eller peppar ur kopulerande grisar?


I stället följde en kryddhylla med hem. 
Det är en liten möbel, hyllan ska stå på golvet i köket. Den har tre hyllplan, eller snarare fack. Tanken är att jag/vi under morgondagen ska fixa till den och sen förvara våra torkade kryddor där. På så vis frigör vi en stor kökslåda och kan stuva om bland våra grejor så att vi lättare hittar. Ja du fattar, kära dagbok, en sak ger en annan, så att säga.

Vi tog även en tur till ICA Maxi GnistaJag slog på stort och köpte nya uppladdningsbara tandborstar, två stycken, till mig själv. Och så investerade vi gemensamt i en flatmopp. Ja, den heter faktiskt så.

Flatmopp

Vi investerade i en flatmopp.


Det var förstås vännen FEM som tipsade mig om den.
En fyller skaftet med vatten och/eller rengöringsmedel. Sen kan en spreja på golvet och torka av med moppen. Lustigt namn, men användbar grej framför allt i köket där det är fullt av avtryck från fötter och tassar och kletig kattmat, för att nämna en del.

∼ ♦ ∼

Två slicar pizza och vatten

Pizzarester i kväll.

I kväll åt jag två slicar pizza till middag. Det finns två slicar kvar, men i morrn äter jag nog resterna från Annas lördagsmiddag, det vill säga kyckling och potatisgratäng.

Anna ska åka iväg på ett ärende med sin snälla mamma. Under tiden provar jag flatmoppen, men jag ska också skura i badrummet och på gästtoan. På onsdag förmiddag kommer nämligen besiktningspersoner och ska kika på resultatet av stamrenoveringen hos oss. Vi är inte allt igenom nöjda.

Och i kväll såg vi sista delen av Vargen kommer. Förutsägbart slut var det inte, men en förstod ju att det skulle bli som det verkade. Mycket bra dansk serie, rekommenderas!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Personligt, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Senare delen av måndagen den 23 augusti 2021: Allt lustigt är inte fint, men somligt kan vara användbart

  1. Städattiraljer som gör det smidigare och enklare kan man inte få för många av 🙂

    Se där du har ytterligare en vecka ledig kvar, härligt, njut i det spröda höstvädret.

    Så nu är ni klara med vargen kommer… bra serie, som visar på hur svårt att det kan vara att ta reda på den verkliga sanningen.

    Gilla

  2. Haha ja det där var verkligen speciella salt- och pepparkar!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.