Tisdagen den 24 augusti 2021: Städ- och fixardag


 Kära dagbok…

Flatmopp i tidningskorgen

Jättebra för lättstädning av golv.

Idag har jag haft en städ- och fixardag. Såna dar kan vara riktigt roliga, för jag finner ett nöje i att det blir rent och att det är ordning. Men jag gillar inte alla såna dar. När det blir vardag och en bara städar och städar är det allt annat än roligt. Då går det mer åt det tröstlösa hållet.

Nu kan jag i alla fall gilla ett nytt städredskap, Viledas 1-2 Spray flatmopp. Och nej. Jag får inte betalt för att skriva det här. Det var vännen FEM som tipsade mig och som demonstrerade denna mopp för lättstädning. En häller bara i lite golvrengöring och vatten i skaftet, sprejar och moppar. Idag flatmoppade jag köket, Salen, badrummet och gästtoan. Det var roligt. Men golven var ganska skitiga. Kanske blir resultatet bättre nästa gång, om det inte går så långt mellan gångerna… Moppen kostade 249 spänn på ICA Maxi i Gnista.

Jag har också städat av i både badrummet och på gästtoaletten. I morgon, nån gång efter klockan 8.30, kommer nämligen några människor och ska besiktiga dessa utrymmen (fem år efter stamrenoveringen). Fästmön och jag hade några synpunkter, bland annat på småflugor i takarmaturen och lite annat. En vill ju inte precis att det ska vara jätteskitigt när det ska besiktigas…

Jag tog därefter den sista muggen morgonkaffe med mig ut på balkongen. Där hängde jag med Lucifer en stund för att svalka av mig inför nästa projekt. Och nästa projekt var kryddhyllan jag köpte igår för 40 kronor. Jag tömde en stor kökslåda där vi har haft våra kryddor, rensade bort gammalt och fyllde på den återvunna, flyttbara kryddhyllan.


Men den som har varit med förr vet att en sak ger en annan
när en stuvar om. Det blev ett antal lådor som jag gick igenom. Saker flyttades runt så nu hittar vi väl ingenting. Ganska nöjd blev jag ändå att jag hann klart precis tills Anna kom hem från träffen med sin snälla mamma.

∼ ♦ ∼

När Anna kom hem gick vi tillsammans och handlade. Anna köpte nyttigheter, jag goda ostar, vin och öl. Jaa, städmanisk eller inte, jag har semester också. På hemvägen hoppade jag in till Butiken på hörnet och köpte var sin mazarin till eftermiddagskaffet.

Jag fick ett paket från Bokfabriken med ett recensionsexemplar av Daniela Kastbergs bok Skuggkriget. Boken är så ny att den kom ut så sent som idag. Den står givetvis på tur att bli läst!

Fixardagen avslutades med att bivaxa tegelstenslådan jag fyndade i Motala för 80 spänn. Lådan blev fin och hamnade till sist på lilla bänken till vänster om spishällen och fylldes med oljor, vinäger, saltkvarn och pepparkvarnar. Tegelstenslådan med handtag som stod där flyttades in till matbordet i Djungelrummet och innehåller för tillfället servetter, salt- och pepparkar och en tändsticksask.

Vaxad tegelstenslåda

Vaxad och fin.

 

∼ ♦ ∼

Det smakade extra gott med middag idag. Rester, javisst, men Anna och jag är nog de enda som ska steka kycklingfilé. Till det potatisgratäng och sallad, i glaset en amarone classico.

Kyckling potatisgratäng grönsaker amarone

Extra goda rester idag till middag.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Eftersom vi var i Hagebyhöga i lördags hade jag åtagit mig att leta fram ett kåseri som min pappa skrev när han hade spalten Hurtigrutten. Jag har lyckligtvis sparat nästan alla hans kåserier. Hurtigruttenspalten fick pappa i 60-årspresent av dåvarande chefredaktören på Corren, Bertil Torekull. Spalten orsakade en del rabalder. Min pappa var väldigt snäll och rolig, men alla uppskattade inte hans humor. Jag hittade en del hatbrev, faktiskt, mellan sidorna i böckerna där jag klistrade in kåserierna… Uppenbarligen är jag min fars dotter.

Pappas kåseri A'geby'öga

Pappas kåseri A’geby’öga var väl ett av hans snällaste.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 24 augusti 2021: Städ- och fixardag

 1. Va bra att du blev nöjd med moppen 🙂

  Skojigt att ha kvar alster från din pappa att läsa ❤

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Mycket prisvärd! Sen kan själva mopparna/”dukarna” både tvättas eller köpas nya separat.

   Jag har två klippböcker med hans kåserier, men alla hans artiklar slängde nog mamma när hon flyttade från huset till lägenheten 2010. 😢

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.