Tisdagen den 17 augusti 2021: Regnvått och solhimmelsblått, men mest umgängesgott


 Kära dagbok…

Jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte gillar att vara ledig, ha semester. Det bästa är att jag slipper passa tider, men också att jag kan sätta mig vid datorn när jag och att jag när jag gör det inte jobbar. Sen ger semestern mig mer tid över för såväl läsning som umgänge.

Igår kväll blev det bokbyte i gästrummet på Workshop road. Den mastiga sjukhusromanen, tillika kriminalromanen, blev riktigt spännande mot slutet. Sen började jag läsa romanen jag köpte i Visby. Det är en bok som är spännande fast på ett annat vis. Den handlar om biblioteket som finns mellan liv och död, där varje bok ger dig möjlighet att prova ett annat liv du kunde ha levt. Visst låter det både spännande och annorlunda? Jag läste ganska mycket i min nya bok på gång både igår kväll och i morse, givetvis med kaffe på sängen idag.


Nu när jag är i Motala för andra gången i sommar
blomstrar mitt sociala liv. Det blir många möten och träffar den här veckan. Jag har lite släkt i Uppsala, men jag har mer släkt i Motala. Jag har fler nära vänner i Motala än i Uppsala, men samtidigt tror jag ingen av mina vänner är riktigt, riktigt nära. Jo en, förstås. Den här resan är en prövning för att känna efter vad jag räknar som hemma. Är det stan där jag är född eller stan där jag bor? Jag hade en bild när jag kom hit i söndags. Nu är bilden lite förändrad. Igår var jag ute mycket på egen hand, för att liksom känna mig för. Inte vet jag om jag blev vare sig klokare eller gladare, men tanken var att både mitt värdpar och jag skulle få lite egentid. Annars känner jag förstås att det är väldigt, väldigt gott att umgås med människor.

∼ ♦ ∼

Regnvåt bil

Inte så nya, men namnlösa bilen, är blöt.

Vädret har inte varit så bra. När jag anlände i söndags var det tillräckligt varmt att sitta utomhus och äta, men sen har det mest regnat av och till. Idag på förmiddagen fick vännen FEM kasta sig iväg in till jobbet i Linköping eftersom tekniken inte fungerade hemifrån. Då ösregnade det. Vid tio-tiden försökte solen titta fram. Jag stack ut näsan. Det blåste kallt.

Nya bilen, som snart har bott hos mig i ett år och inte längre är så ny men ändå fortfarande namnlös, får stå utomhus och bli blöt. Den verkar klara det bra, ta i trä. Jag vet inte varför bilen inte har fått nåt namn än. Kanske är det för att jag inte vill knyta an till den för mycket, eftersom inga band är förevigt, inte ens dem en har med sina bilar.

∼ ♦ ∼

Idag stod två träffar på agendan och båda omfattade mat. Först ut var lunchen med mammakusinen M och hennes A. Jag hade vänligt men bestämt anmodat LÄTTLUNCH. Ha!.. Se nedan!

Lunch hos M o A

Så kallad ”lättlunch” hos M och A…


Tiden gick otroligt fort.
Det blev nästan fyra timmar på den nybyggda altanen under tak. Och medan vi satt där och hade det trevligt lyste solen på oss.

Jajamens!

som Bosse J brukade säga.

Redan i hallen blev jag varmt välkomnad av Ellen, med viss koppling till James. Det är mammakusinen M:s storasyster mammakusinen E:s verk. Tyvärr är inget av mammakusinen M:s tre syskon i livet, men James – och uppenbarligen Ellen – består.


Det blev en trevlig lunch och eftermiddag med alltför mycket gott att äta.
När A hade åkt till jobbet plockade M fram gamla fotoalbum. Ingen annan än hon och jag uppskattar bilderna, troligen. Det var guld värt och så roligt att se. Till nästa gång ska det rotas fram fler bilder och även jag ska leta hemma. Eventuellt/förhoppningsvis ses vi igen redan i slutet av veckan.

∼ ♦ ∼

Och nu var frågan om jag hade nån plats kvar i magen till kvällens middag hos vännen Mia..? Ja, är svaret på den frågan. Vännen Mia är bland annat utbildad kokerska. Vi fick GOD kyckling i ugn med ris och grönsallad samt saltgurka och egengjord glass med hallon till dessert. Vinet hade jag med från Systembolaget. Extra kul var att Mia hade dukat med min farmors glas till vårt bordsvatten. Vi hade en riktigt trevlig kväll, från fördrink till dessert. Katten Tussa trodde att vi aldrig skulle gå, men det gjorde vi.

Runt klockan 22 var vi hemma på Workshop road. Lite suddig var tillvaron, men å så gott jag mår!

Lite suddigt på hemvägen från Mia

Tillvaron var lite suddig på hemvägen.

∼ ♦ ∼

I morrn bär det av till Stöllestan för min del. Jag återvänder inte förrän torsdag till Motala.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.