Måndagen den 16 augusti 2021: Moln över Motala


 Kära dagbok…

PS Till att börja med:
Klickar en på bilderna i gallerierna blir de större.Igår när jag anlände till Motala
visade stan upp sig från den vackrare sidan, i alla fall vädermässigt… Jag tog en bild på kvällspromenaden över Hårstorpssjön upp mot höjden (Holm?).

Hårstorpssjön

Hårstorpssjön – som ett vykort!


Idag var det bara regn hos mig och tunga moln över Motala.
Jag hade lite svårt att sova i natt, var väl för att jag druckit kaffe sent, gottat mig åt de två böckerna vännen FEM lagt till mig på gästsängen och/eller läst för länge. Men asså… visst har jag en snäll värdinna som ger gästen presenter? Nu fick även värdparet var sitt paket, men ändå. Gäster ska väl inte få grejor..?

Böckerna Singöspionen och Grace

Böckerna Singöspionen och Grace, present från min värdinna.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag vid sjutiden. Tog med mig en mugg kaffe upp till gästrummet när jag var nere i köket för att ta medicin och låg och läste nån timme. Andra delen i Teklaserien är bra och spännande, men innehåller rätt mycket sjukvårdstermer. Ibland är det svårt att låta bli att slå vad saker och ting betyder.

Lättare läsning var lokalblaskan, det vill säga Motala tidning. Den läste jag efter frukosten. Måste vara 100 år sen sist. Den tidningen fick inte förekomma eller ens nämnas i mitt föräldrahem, för si det var konkurrenten till tidningen som min pappa jobbade på, Corren. Idag är det samma ägare och samma artiklar i båda tidningarna. Hur trist som helst. Och det hade pappa inte gillat!


Ja, idag var det alltså dåligt väder.
Det regnade i natt och det regnade på dan. Temperaturen låg runt 13 grader. Jag fick helt enkelt ta på mig jeans för första gången på över en månad…  Motalabron blev inte alls bra på bild i gråvädret.


Jag tog bilen och åkte och köpte rosor till mina morföräldrar och mina föräldrar.
Det var väldigt blött när jag var på kyrkogården, men jag stannade vid graven en stund och tankepratade med mina kära. Stenarna var ganska skräpiga och jag försökte torka av dem efter bästa förmåga.

Rosor vid graven

Rosor till mina kära.


Lunch och en stunds torkning av fötter 
blev det därefter hos Ubbes i stan. Det var… intressant att sitta och lyssna på övriga gäster och höra ”modersmålet”.

Fika hos Ubbes i stan

Lunch/fika hos Ubbes i stan.


Därefter blev det en kort repa på stan.
Jag bokade bord  för mig själv på Hamnkrogen till kvällen. På fredag lunch ska jag träffa J på lunch där, J som var mammas sista städtjej. Vidare såg jag en utställning om kvarteret Plåtslagaren. Husen där ska tydligen byggas på och där ska bland annat bli bostäder. Det fanns några gamla bilder och morfars bror Olles frisersalong nämndes i en bildtext. Den kommer jag ihåg väl, för där blev jag klippt en gång.

På eftermiddagen blev det både kattgos och barnbarnsmys. Katten Lukas har varit väldigt reserverad sen jag anlände, men i eftermiddags kunde herrn tänka sig att dela säng med mig medan jag läste. Om jag kliade honom. Han både spann och trampade, så jag gissar att jag är godkänd. Jag fick även mysa en stund med värdparets underbara barnbarn, ett litet yrväder. Barnbarn skulle jag kunna tänka mig, men såna blir det ju inte eftersom det krävs barn först för det.

∼ ♦ ∼

Middagen på Hamnkrogen… önskar jag att jag kunde glömma. Tyvärr ska jag ju till samma ställe igen på fredag lunch om jag inte kan övertala J att gå nån annanstans. Det som var bra: ölen, förrätten, Toast Skagen, och brasan. Det som var medelbra: rödvinet. Det som var dåligt: den understekta kycklingen (jag upptäckte det först efter en fyra, fem tuggor och sen mådde jag illa), kalkfläckarna på glaset, det uppvärmda kaffet jag fick som kompensation, gråsparvarna som flög omkring i restaurangen samt ett par som hade en hund med sig in.

∼ ♦ ∼

Och så avslutningsvis några Motalabilder.

∼ ♦ ∼

En morrn blir det lunch hos mammakusinen M och hennes man APå kvällen ska vännen FEM och jag på middag till vännen Mia. Och på onsdag ska jag in till Stöllestan och kika innan det blir GT, middag och vin hos Inna på kvällen. Därför får bilen och jag sova över, för se alkohol och bilkörning går inte ihop.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 16 augusti 2021: Moln över Motala

 1. Åh mycket roligt på gång, allt utom restaurangbesöket då. Här hällregnar det idag, hoppas du får uppehåll !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   I Motala började solen skina och jag har fått en fantastisk lunch i trevligt sällskap hos en av mammas yngsta kusiner och hennes man. Vi (kusinen och jag) lekte när vi var små. 😛 Så roligt!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.