Måndagen den 12 juli 2021: Inga större krumsprång


 Kära dagbok…

Måndag och åter en het dag. Det har nog varit och är värst för Fästmön som har jobbat hela helgen och i ett uppvärmt hus. Munskydd på och kanske skyddskläder i vissa lägen. Jag har i alla fall kunnat gå ledigt klädd i shorts och linne. 

Familjen Katt har ju päls och en kan tro att en rakning av i alla fall de två fluffiga (Citrus och Lucifer) skulle få dem att känna sig svalare. Men veterinären berättade att pälsen faktiskt skyddar mot värme. Så olika är vi ibland, människor och djur.

En kan tro, när jag gick min lilla fotorunda i morse, att katterna har jobbat hårt i helgen. Det har de inte. De har mest sovit, inne på dan, på balkongen på morgonen och kvällen. Citrus, det lilla häftplåstret, tycker att ordningen är återställd när jag sitter vid mina datorer i Bokrummet och jobbar. Mini bryr sig inte ett smack utan med den seniora kattens lite blassé uttryck ligger hon mest på en stol under matbordet i Djungelrummet eller på en filt på balkongen och betraktar besökare som tittar in. Lucifer störde jag i morgontvätten på balkongen. Han är noga, katten, men sen, när han var färdig för stunden, la han sig ner, slöt ögonen och sov en stund till. Citrus är den enda som under dan då och då har farit runt och busat med en kapsyl eller en kattgräsleksak i form av en krabba.

Några större krumsprång orkar inte undertecknad göra. Jag körde ett par maskiner tvätt i morse och blev genomsvett när jag hängde tvätten trots att det var så lite. Vi är ju bara två nu och det märks i tvättunnan. Men det är ännu en del av Gymnasistens tvätt som jag kör så att han ska ha rent i sina lådor när han kommer hit igen.

Bitmoji Tofflan sover vid datorn m stora brillor

Den här veckan blir nog ganska händelselös jobbmässigt sett.

Jag fick ont på ovansidan av högerfoten igår och det är ett annat skäl till att krumsprången uteblir. Det har värkt av och till i natt. På morgonen hade jag lite mindre ont, men jag har känt av smärtan hela dan. Att gå ner ett kilo hjälpte alltså inte (<== skojar!).

Den här veckan tror jag ska vara ganska händelselös jobbmässigt sett. Jag bävar för besöket på jobbet på onsdag, inte på grund av dem jag ska träffa utan för värmen. Det ska bli veckans varmaste dag och i skrivande stund överväger jag att ta bilen. Datorn må vara en laptop, men den är ganska tung att bära och dessutom måste jag ta med alla tillbehör.

Lunch med mackor ägg vatten o boken Jag bara tvingar mig lite

Lätt lunch för mig idag.

Det blev en lätt lunch idag. Även katterna fick lite. Nu när det är så varmt ger vi dem bara lite mat åt gången, men oftare. De har inte så stor aptit, det är mest Citrus som äter. Mini börjar nog tröttna på sitt nya foder, så jag fick blanda i lite vanlig mat från de andra katterna i hennes skål. Då åt hon bra.

I kväll händer väl inte så mycket. Jag tror att Anna är trött efter sitt långa helgpass som inte slutade förrän 13.30 idag.

Kanske tar jag en promenad för att hämta paketet från jobbet. Det kom ett mejl på förmiddagen att det ligger på utlämningsstället i Kvarnen. Låt mig gissa vad det är… en badhandduk?


En annan sommarpresent från jobbet
hittade i alla fall ner genom brevinkastet. Tack Pernilla! (Jag tror att det är från Pernilla B…)


To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.