Måndag kväll den 12 juli och tisdagen den 13 juli 2021: Sommarpresenter, ljuvlig lax och ytterligare en dag närmare…


 Kära dagbok…

Igår blev jag fullkomligt överöst av sommarpresenter – från jobbet. Eller jag fick två. Den ena trillade ner genom brevikastet, den andra fick jag gå och hämta. (Redan där hör du, kära dagbok, vilken present jag gillade bäst…) Först fick jag denna från, som jag tror, min nuvarande avdelningschef:

Sen gick jag och hämtade ett paket som jag var säker på skulle innehålla en badhanduk. Jag hade fel.

Nu är det så att jag visserligen har hundratals böcker, men de är alla olika. Termosar har jag också (haft) ett hundratal. De flesta har sett snarlika ut och de flesta jag skänkt bort för jag använder dem inte. Böcker, däremot, ”använder” jag ju jämt. Det finaste nån kan ge mig är en bok. Men det är svårt, jag har ju läst så många. Just den jag fick igår har jag lyckligtvis inte läst. Den står nu och väntar i min TBR*-hylla. Kanske får den följa med på nån av sommarens resor. Termosen? Den… ställde jag nog i ett skåp, tror jag. Kommer faktiskt inte ihåg.

Jag hade ett annat ärende till Kvarnen när jag traskade iväg med min ryggsäck. Mini-katten skulle få leverpastej till sin medicin. Finaste sorten köpte jag och den gillade hon. Hon åt duktigt både igår och i morse, men i morse åt hon för säkerhets skull lite vanlig mat också. Jag var uppe klockan 4.19 i morse och utfodrade dem samt gav Mini medicin. Inte konstigt att jag kände mig trött, yr och illamående senare när jag satt vid datorerna…

Men åter till gårdagen. Vi hamnade hos Alex igen. Uteserveringen där det alltid blåser är underbar i hettan. Igår åt vi fantastisk lax och potatis. Fästmön höll sig vaken och drack ett glas prosecco. Hon blundade bara lite grann (små, stickande ögon eller flirtig blick?) när jag fotade henne. Jag drack en öl före maten och ett glas chardonnay till maten samt några droppar Frangelico till kaffet. Alldeles lagom.

Måndagskvällen avslutades med lite mer kaffe hemma och andra delen av danska Vargen kommer, som gick på SvT1. Det är en märklig historia som spelas upp och en vet inte vad en ska tro.

I kväll klockan 21 vill jag inte bli störd för då ska jag glo på TV igen. Den tjugoandra säsongen av Morden i Midsomer drar nämligen igång, även den på SvT1. Och även första delen tycks ha inslag av varg. Om jag tolkar den inte så informativa sajten SvT Play rätt blir det totalt fem avsnitt i sommar.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan Need coffee

Jag behövde kaffe.

Som tidigar nämnt var det Cirkus Katt i morse med krav på frukost 4.19. Och vad gör en mammis väl inte för sina tre pälsklingar?! Två timmar senare sov jag som en sten, men då tillrade mobillarmet igång och det vara bara att stiga upp. Kaffet kunde jag ha intagit intravenöst idag.

Himlen var molnfri och dagens temperatur närmade sig allt mer 30-strecket. Jag tog in pelarfläkten jag köpte för några år sen, den som Gymnasisten brukar ha, till Bokrummet när jag sitter där och jobbar. Den lindrar en del. Tisslingarna** låg på balkongen på förmiddagen. Efter lunchtid brukar vi ta in dem, för då blir det för varmt på balkongen. Mini höll sig mest under Annas köksbord, på en köksstol, i Djungelrummet. Hon var ute en stund i morse och tog en nypa luft. Det räckte visst för stunden.

Jobbmässigt händer det inte så mycket just nu. Jag trodde inte jag skulle vara ensam den här veckan, men alla i min grupp tycks vara lediga. Jag försöker hålla koll på mejl till mig själv och våra funktionsbrevlådor och lite annat, annars blir det mest korrekturläsning tills ögona går i kors.

Anna var ledig idag och hade ett ärende, just denna dag bland annat ett tillsammans med Biografmaskinisten. Det är visst ärenden varje dag den här veckan och så blir det ibland. Själv laddar jag för besöket i Segis i morrn. Long time no see… 

Men mest av allt laddar jag för semestern, nu ännu en dag närmare. Tre arbetsdagar kvar…

∼ ♦ ∼

*TBR-hylla = hylla med olästa böcker, books To Be Read.
**Tisslingarna = Citrus och Lucifer


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 12 juli och tisdagen den 13 juli 2021: Sommarpresenter, ljuvlig lax och ytterligare en dag närmare…

 1. Kul med presenter, men jag tycker det är allra bäst när man får presentkort, ofta är det sånt man redan har man får 🙂

  Vilken värme, tack o lov kom ett åskväder med hällande regn igår kväll, så det känns friskare och något svalare här idag.

  Maten såg god ut och är det skapligt svalt så måste det vara ett bra ställe att hänga på just nu.

  Härligt med nedräkning… jag har ju haft tur att kunna ta ledigt eftermiddagen både måndags o tisdags, nu jobbar jag fulla dar veckan ut, får se om jag kan ta mig nån eftermiddag nästa vecka, sista innan nästa semesterperiod 🙂

  Gilla

  • ps.. jag har sett ”vargen kommer” på play… sevärd serie

   Gilla

  • Tofflan skriver:

   Här har det bara varit ÄNNU varmare idag… Inget regn, ingen åska tyvärr.

   Ja du, ännu en termos att lägga i skänkeslådan blir det.

   Vi hade tråkigheter igår på tisdagskvällen, mer om det i kvällens inlägg. Men annars ser jag fram emot måndagen när sex veckors semester väntar…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.