Andra halvan av söndagen den 11 juli 2021: Svalkande i hettan


 Kära dagbok…

Det blev en härlig eftermiddag i SlottsträdgårdenTrots att det var stekhett blåste nämligen en svalkande vind och under parasoller och äppelträd hittade jag skugga. Jag tillbringade några timmar med Slottsfrun och en av hennes systrar. Trivsamt småprat, en kaffetår vid 14-tiden och så skörd. Idag plockade jag årets första hallon för min del. Det blev en full liten ask att ta hem till mig och Fästmön och vår frukostfil respektive -yoghurt. Vidare tog jag upp två rödlökar, några rädisor av den avlånga sorten samt dill.

 

Immig vattenflaska

Behagligt svalt både i Slottsträdgården och på Korgtassen.

Familjen Katt var ganska sur på mig när jag kom hem på eftermiddagen, men jag gav dem lite ätbart och alla tre åt med god aptit. De vill gärna vara på balkongen. Det får de inte när de är ensamma hemma och inte heller på eftermiddagen när där är som hetast. Sen hoppade jag in i duschen, bytte om och gick iväg till Korgtassen för att handla några småsaker. Där var behagligt svalt, men jag kunde ju inte strosa omkring hur länge som helst.

I stället gick jag till Alex för att äta söndagsmiddag. Jag var inte jättehungrig och funderade länge på vad jag skulle äta. Sen blev det trots allt pizza med fyra sorters ost. Jag satt nämligen på uteserveringen och där blåste det friskt (och svalkande!) som vanligt. Det blev inte alls fel med pizza och en kall, svalkande öl till den. Jag fick även bröd som jag åt lite av, bara.


Min bok på gång hade jag med mig,
fast det kändes inte helt rätt att sitta på restaurang och läsa om ätstörningar. Läsningen har jag därför sparat till i kväll när jag också ska gripa mig an söndagens svåra sudoku i lokalblaskan.

∼ ♦ ∼

En vecka kvar, sen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Andra halvan av söndagen den 11 juli 2021: Svalkande i hettan

 1. Härligt att kunna börja skörda och hallon är såå gott 🙂

  Jag småfuskar och tar ut lite flex på eftermiddagarna nu i början på veckan, det tycker jag att jag gjort mig förtjänt av med så hårt jobb i våras 🙂
  Och ni, ni har börjat nedräkning till semester, härligt !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Underbart goda hallon, obesprutade, direkt från buskarna i Slottsträdgården. Solvarma, om det inte hade varit för att de hade förvarats i kylen sen igår. 😛

   Jo jag var nån halvtimme flexibel idag också och det blir väl så av och till i veckan. Det är så himla varmt. Fyra arbetspass kvar, för min del, bara… Underbart! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.