Den andra systern


Ett inlägg om den andra delen i en serie, tillika en bok om den andra systern.Mohlin o Nyströms bok Den andra systernI julklapp förra året gjorde jag via vännen FEM 
en ny författarbekantskap inom deckargenren. Eller egentligen två, för Petrarna Mohlin och Nyström skriver böcker tillsammans där deras huvudperson heter John Adderley. (Hmm… heter han det på rikt..?) Första boken var väldigt bra och jag hade höga förväntningar på uppföljaren, Den andra systern.

De två systrarna Bjelke, Alicia och Stella, driver en dejtingsajt. Alicia är hjärnan, Stella utseendet. Alicias ansikte är nämligen så skadat att folk inte kan dölja hur läskigt det ser ut när de möter henne. Det är därför Stella som sköter marknadsföringen och är företagets ansikte (!) utåt. Men så mördar nån Stella och Alicias värld havererar. Själv gissar hon att hon är mördarens nästa offer. FBI-agenten John Adderley får hand om fallet. Han befinner sig i Karlstad under lånad identitet och har uppenbarligen mycket i sitt bagage. Detta tvingas han ta itu med samtidigt som han arbetar med mordfallet.

Uppföljaren är nästan lika bra som den första delen! Jag tycker att Johns eget ”fall” tar över romanen – på gott och ont. Någonstans kring mitten av boken blir den väldigt rå och brutal. Den som ogillar blod och hjärnsubstans bör noga överväga om den vågar ge sig i kast med Den andra systern.

Ganska korta kapitel och lite varierande sätt att skriva gör det aningen mer tydligt den här gången att författarna är två. Men det stör inte alls. Karaktärsbeskrivningarna går inte direkt på djupet, inte heller miljöskildringarna. Ändå är det nåt i den här boken som gör det svårt för mig att släppa den. Den är så fruktansvärt spännande och utöver det, väldigt välskriven.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

Följande böcker ingår i John Adderley-serien (länk till mitt inlägg om boken):

Det sista livet

Den andra systern (Lyft blicken och läs texten ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.