Torsdag kväll den 8 juli och fredagen den 9 juli 2021: Illaluktande i en låda, väldoft i en annan


 Kära dagbok…

Hettan fortsätter även om det har blivit molnigare. Jag har svårt att äta och dras med ett lätt illamående som kommer och går. Lustigt nog går det bra att dricka kaffe. Fästmön hade tagit med sig fläskkotletter och kycklingfiléer till Slottet igår för att grilla i Slottsträdgården. Gymnasisten och jag kunde inte komma dit av olika skäl, så det var bestämt att vi skulle äta hemma. Jag åt det på bilden nedan. Det blev en klick kall sås och en klick fetaoströra också och ytterligare en filébit. Sen var det stopp. Senare på kvällen kunde jag äta en glass. Det är inte så att jag håller igen medvetet, det går bara inte att äta varm mat, det funkar inte för mig just nu. Vi får se hur det blir med middagen i kväll. Från och med i afton får vi vuxentid ett tag och den inleds med vuxenmat, det vill säga sill och potatis. Det brukar slinka ner fint med en lite klar till. 

Kyckling potatis och paprika

Grillad kycklingfilé brukar vara så gott, men just nu funkar inte varm mat för mig.


Familjen Katt
är inte heller superpigg.
Den enda av katterna som äter någorlunda är Citrus. Lucifer äter några bitar åt gången bara men gjorde desto mer och illaluktande output i pottan (sen kom det jordens spya på mattan inne på katternas toa också, så uppenbarligen hade han slukat mat när jag inte såg), Mini äter ännu mindre. Anna lyckades få i henne medicin igår kväll. Det såg inte ut som om Mini gillade det, men hon kräktes i alla fall inte. I morse hittade Anna en hårbollsspya från okänd avsändare. Katterna fäller otroligt mycket hår och det ligger tussar överallt trots att jag swiffrar golven som en tok. Jag tror att Mini behövde lite betänketid med frukosten idag, för hon åt senare när hon hade blivit ensam i köket med diskmaskinens brummande som enda sällskap. Till lunch åt hon lite till – av sin specialmat, förstås.

∼ ♦ ∼

Anna och jag höll oss vakna och såg Morden i Helsingör. Igår kväll kunde vi se båda raderna textning, det går plötsligt inte när vi kör via dator och HDMI-kabel. Nej, det är nog dags att införskaffa lite nyare teknisk utrustning i hemmet. Jag behöver också en ny mobil.

Låda från Rituals

En låda från Rituals levererades runt 20.30-tiden.

Men innan vi såg på mördade danskar levererades min sommargåva till mig själv från Rituals. Duschgelen och kroppskrämen i Happy Buddha-doft älskar jag sen tidigare, men den ska tyvärr utgå ur sortimentet. Fotbalsamet i doften Jing provade jag igår kväll när jag hade gått och lagt mig. Det var ljuvligt! Som present från Rituals för att jag handlade för över en viss summa fick jag två mindre flaskor hair- and bodymist av dofterna Ayurveda och Mehr. Ayurvedaflaskan hade tyvärr läckt lite i asken. Vet inte om jag ska ha dem i håret, precis, men jag kan ju testa dem på kroppen. På nätet läste jag mig till att en bodymist är en sorts lättare och luftigare variant av parfym eller eau de toilette.

∼ ♦ ∼

Citrus på väg ner i Dramaten

Citrus kollar att mammisen inte har glömt nåt gott i Dramaten.

Fredagen var som sagt mer mulen än gårdagen, fast lika klibbigt är det. Gymnasisten traskade iväg för sin sista lektion i sommarskolan i morse, kom hem för lunch och gick sen tillbaka för slutprovet. Min vänstertumme är alldeles blå för att jag har hållit den så hårt. En ska nämligen inte hålla båda tummarna utan enbart den vänstra så går saker och ting vägen.

Jag hade ett möte idag och däremellan småpysslade jag med korrekturläsning, rättelser och försökte svara på mejl. På lunchen tog jag Dramaten formerly known as Roland och gick iväg för att handla.

Min ordinarie arbetsplats fortsätter att förundra. Igår kväll (normal arbetstid är kontorstid) skickades ett mejl ut till hela avdelningen om att en sommarpresent var på väg. Den ska skickas hem som paket, men ett paket som behöver en mottagare som är hemma. Vad kostar inte detta? Nu är det visserligen pandemitider fortfarande, fast vi har fått lättnader. Jag kan tänka mig att ganska många faktiskt inte är hemma. Dessutom undrar jag hur många som läser jobbmejl när de har semester. (Jag brukar läsa jobbmejl ungefär en gång i veckan på semestern.) Jag är i tjänst så jag har läst mejlet. Men jisses vilket strul för, som det står i mejlet…

”[…] en liten sommarpresent […]

Slut på funderingarna över dålig framförhållning och konstiga beslut alltid från samma håll. (Men jag kan inte låta bli att undra vilka de 13 galningarna (?) är som har sökt visstidsanställningen på två år på stället…)

∼ ♦ ∼

Det är fredag och det är helg. Anna jobbar hela helgen och jag får försöka ta mig i kragen och dammsuga. Kanske inte i kväll, men lördag eller söndag. Även torka golven. Framför allt behöver golven i köket och Salen torkas efter kletiga kattassar, en och annan spya, kattmat, svettiga människofötter med mera. Det ska bli sämre väder, så det passar ju bra. Jag behöver också tvätta och stryka. På måndag går jag in på min sista arbetsvecka innan sex lediga veckor infinner sig…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.